OGLASIO SE LEGENDARNI OBERTO PRED MEČ SA SRBIJOM: Njih dvojicu moramo da iskontrolišemo! Ali znam da smo spremni!
Fabrisio Oberto i Manu Đinobili slave trijumf Argentine, Foto: Profimedia

Dobro ga pamtimo

OGLASIO SE LEGENDARNI OBERTO PRED MEČ SA SRBIJOM: Njih dvojicu moramo da iskontrolišemo! Ali znam da smo spremni!

Čuveni centar koji je bio uvek inspirisan da igra protiv naše reprezentacije je napisao zanimljivu kolumnu pred četvrtfinale

Objavljeno:

Košarkaši Srbije igraju protiv Argentine meč četvrtfinala Svetskog prvenstva u Kini.

Istorija mečeva ovih selekcija je prožeta fantastičnim mečevima i pobedama. Mi pamtimo ono finale Mundobasket u Indijanapolisu kada smo odbranili svetsko zlato neverovatnim preokretom i pobedom u produžetku, dok Argentinci slave slatku osvetu na Olimpijskim igrama u Atini košem Manua Đinobilija u poslednjim sekundama utakmice prvog kola.

Akter oba ta meča je bio legendarni argentinski centar Fabrisio Oberto, čovek koji je našim "peticama" uvek zadavao dosta problema, a kasnije i NBA šampion sa San Antoniom.

Fabrisio Oberto u duelu sa Dejanom Koturovićem u finalu Mundobasketa 2002. godine
Fabrisio Oberto u duelu sa Dejanom Koturovićem u finalu Mundobasketa 2002. godinefoto: Profimedia

Oberto je već neko vreme u penziji, a u međuvremenu je postao i naš kolega, pa tako piše kolumne tokom Svetskog prvenstva za argentinske medije.

Jednu kolumnu je objavio upravo uoči meča protiv Srbije, gde je dao i analizu našeg tima, i neka svoja predviđanja i taktičke zamisli, a mi vam prenosimo deo nje.

- Srbija je bila veliki favorit zajedno sa SAD, Španijom i Francuskom. Ali sada je naša reprezentacija u istom tom redu favorita, zbog igre koju je prikazala i zbog toga što ima jednu od najboljih odbrana na šampionatu.

Fabrisio Oberto u duelu sa Predragom Drobnjakom na Olimpijskim igrama u Atini 2004.
Fabrisio Oberto u duelu sa Predragom Drobnjakom na Olimpijskim igrama u Atini 2004.foto: Profimedia

Čeka nas veliki meč sa Srbijom. Srbija je težak protivnik, jer je pokrivena na svim pozicijama igračima sa mnogo karaktera. Toliko da su protiv Španije gubili 20 razlike i ponovo bili blizu da se vrate u meč. Argentina će morati da odigra odličnu utakmicu i ja zaista verujem da svako ima priliku da pobedi. Ne vidim favorita.

To je utakmica. Onaj ko bude najviše fokusiran i spreman da igra će pobediti. Nekada ne odigrate dobru utakmicu, ali morate da znate kako da pobedite. A poznajući tim Argentine, znam da su spremni. Želja za prolaskom u polufinale će biti motor koji će gurati momke da traže šansu.

Srbija je na turniru igrala na najvišem nivou sve do meča sa Španijom. Ima izuzetne igrače sa najvećim potencijalom, što ih čini kandidatima za osvajanje Svetskog prvenstva.

Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić su glavne poluge srpske reprezentacije
Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić su glavne poluge srpske reprezentacijefoto: Dado Đilas

Njihova filozofija i plan igre su jasni i imaju igrače koji prave razliku, kao što su Bogdanović i Bjelica, koje će Garino i Brusino morati da iskontrolišu. Tu su i visoki igrači, počevši od talentovanog Jokića, koji imaju neverovatan kvalitet. Kako igraju i dodaju loptu, čini se da su oni osnova ekipe.

Ali kao što mi mislimo o Srbiji, i oni misle o Argentini, koja ima potencijal i talenat koji još nije izmeren. Posle žreba grupa sve utakmice moraju biti odigrane. I u svima morate da pobedite. Argentina ih je odigrala i pobeđivala u njima kao tim. Došla je neporažena u četvrtfinale protiv Srbije. To će biti sjajan meč. A Argentina će ga igrati znajući da se već plasirala na Olimpijske igre u Tokiju 2020 - zaključio je u svojoj kolumni Oberto.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.