GURMANSKA RIBLJA ČORBA: Kuvari otkrili u ČEMU JE TRIK koji joj daje POSEBNU AROMU (RECEPT)
Riblja čorba, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Ništa lepše

GURMANSKA RIBLJA ČORBA: Kuvari otkrili u ČEMU JE TRIK koji joj daje POSEBNU AROMU (RECEPT)

Po želi u toku jela dodajte još soka od limuna

Objavljeno:

Riblja čorba je najbolja kada se u nju stavi više vrsta ribe.

Mnogi kažu da je spremanje riblje čorbe prava umetnost kada je u pitanju kulinarstvo. Većina je kuva samo od glava šarana, ali imajte na umu da je mnogo lepša, a i bogatija ako ubacite meso ove, ali drugih vrsta riba. Tajna dobre riblje čorbe je da se pravi od više vrsta rečne ribe, bar tri, a taj trik koriste mnogi vrhunski kuvari.

1 / 3 Foto: Printscreen/Instagram/ Fini Recepti by Crochef

Sastojci:

1 kg rečne ribe mešane

6 glavica crnog luka

6 čenova belog luka

200 ml ulja

2 šargarepe

1 kašika aleve paprike

1 paprika

200 ml kuvanog paradajza

200 ml belog vina

peršun

celer

so, biber

limun

lovorov list

Priprema:

Sitno iseckan crni luk zajedno sa šargarepom i celerom izdinstajte na ulju, a kada bude gotovo prebacite u blender i sve dobro umutite da dobijete kašu. Ribu prelijte sokom od pola limuna, posolite i dodajte sitno seckana 3 čena belog luka i ostavite da odstoji pola sata pre kuvanja. U dublji lonac sipajte kašu iz blendera i nalijte do pola vodom, dodajte celer, peršun, preostali beli luk, seckanu papriku, lovorov list, peršun, biber i alevu papriku.

Sve kuvajte dok ne provri. Dodajte ribu koju ste očistili od kosti i isekli na sitnije komade i kuvajte oko sat vremena. Dodajte na kraju kuvani paradajz i vino. Ostavite da ponovo provri, pa probajte i po želji dodajte još bibera ukoliko hoćete da čorba bude ljuća i belog vina, kako bi bila kiselija. Kuvajte još nekih 15 minuta, a na kraju dodajte seckani peršun. Po želi u toku jela dodajte još soka od limuna.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.