IMATE ILI STE PRELEŽALI KORONU? Trebalo bi da jedete OVE NAMIRNICE! (FOTO)
Čorba, ilustracijja, Foto: Printscreen/Bakina kuhinja

SAMO LAGANE STVARI

IMATE ILI STE PRELEŽALI KORONU? Trebalo bi da jedete OVE NAMIRNICE! (FOTO)

Kad korona napadne organizam, najbolje bi bilo da na ovaj način vratite snagu

Objavljeno:

Tokom oporavka od kovida, najvažnije je da slušate savete lekara i, ako bolujete kod kuće, što više odmarate i spavate, kao i da prilagodite ishranu da bi simptomi što pre prošli.

Bol u grlu muči mnoge koji su inficirani korona virusom, naročito omikron sojem. Redovno napajanje čajem i drugim toplim napicima može da, u velikoj meri, olakša ove tegobe. Hidratacija je izuzetno značajna i za sve one koji imaju dijareju, kao i bol u mišićima ili visoku temperaturu.

Čaj
foto: Prinstcreen/Youtube/Vrata zdravlja

Mučnina, zapušen nos i nagon za povraćanjem mogu se ublažiti većim unošenjem tečnosti. Treba stalno držati uz bolesnički krevet čaj, vodu, sokove, vodu sa limunom i medom. Najbolje je pacijenta pojiti kašičicu po kašičicu, na svakih nekoliko minuta.

Med, Lavanda, Med od lavande
foto: Printscreen/Youtube/Fuller Farm

Bolesniku ponudite mekanu hranu i jednostavna jela. Obično oboleli od kovida nemaju apetit, a nisu ni u stanju da ustanu i jedu.

Zato su odlično rešenje supe i čorbe, koje možete da servirate u velikoj šolji. Preporučuju se i obrano mleko i jogurt, pečena piletina, jaja - bez mnogo začina kako ne biste izazivali mučninu.

Jaja
foto: Profimedia

Pacijent ne sme da gladuje. Poneki dan, kada je stanje baš loše, može da prođe samo sa tostom i čajem, ali čim se bude osećao bar malo bolje, treba da dobija odgovarajuće hranljive sastojke. Uz meso, jaja i mlečne proizvode, treba da uzima i druge namirnice bogate proteinima poput pasulja i sočiva.

Prirodni izvori vitamina se preporučuju - masna riba i pečurke zbog vitamina D, citrusi i kiseli kupus zbog vitamina C, kao i probiotičkih svojstava.

Pomorandža, Narandža, Pomorandžina kora, Ljuštenje, Kora, Voće, Kuhunja
foto: Profimedia

(Espreso / Still)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.