ODMAH IZBACITE IZ ISHRANE OVE 4 NAMIRNICE: GORE SU više nego što su vam PRIČALI
Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/Vinastar Channel

PAŽNJA

ODMAH IZBACITE IZ ISHRANE OVE 4 NAMIRNICE: GORE SU više nego što su vam PRIČALI

Budite odlučni i istrajni i kilaža će doći na svoje

Objavljeno: 09:15h

Obično, da bismo izgubili težinu, fokusiramo se samo na ono što možemo da jedemo. Međutim, važno je uzeti u obzir i hranu koju treba izbegavati. Na kraju krajeva, upravo je to razlog neuspeha čak i najperspektivnije dijete. Pored toga, biće vam lakše da planirate svoj meni kod kuće ili u restoranu. Da li ste ikada razmišljali o tome?

Lista namirnica koje treba izbegavati da biste izgubili težinu

1.Pržen krompir

1 / 11 Foto: Printscreen/Youtube/Vinastar Channel

Ovo je jedna od namirnica koje morate da se odreknete da biste smršali. U stvari, on ima prilično lošu reputaciju. Međutim, nije sve tako jednostavno. Ovaj gomolj može i treba da bude uključen u uravnoteženu ishranu.Krompir kuvan, spremljen na pari ili pečen će vam dati energiju i vlakna.Međutim pržen krompir poput čipsa i pomfrita treba izbegavati.

Problem je što čak i mala porcija sadrži mnogo kalorija.Pored toga, sa njima je vrlo lako premašiti razumnu granicu.Postoje studije koje pokazuju da ako redovno jedete ovu hranu, to može negativno uticati na vaše opšte zdravlje i povećati vašu težinu za vrlo kratko vreme.

2.Grickalice koje sadrže samo ugljene hidrate

Namirnice koje sadrže mnogo ugljenih hidrata takođe će morati da budu napuštene. To uključuje kolačiće, žitarice za doručak, čokoladice od žitarica, hleb, itd. Iako su veoma jednostavne i ekonomične opcije za užinu, sadrže jednostavan šećer. To, zauzvrat, izaziva povećanje nivoa glukoze.

Osim toga, daju osećaj sitosti samo na kratko. To znači da ćete uskoro ponovo osetiti glad i pojesti nešto dodatno.

3.Da biste izgubili težinu, odustanite od slatkih pića

Sokovi
foto: Profimedia

Druga vrsta hrane koju treba izbegavati da biste smršali su pića sa puno šećera. Ne radi se samo o bezalkoholnim pićima. Takođe treba izbegavati instant kafu, komercijalne sokove i sva druga pića koja sadrže rafinisani šećer.

Dokazano je da prekomerna konzumacija ovih pića ubrzava debljanje. Iz tog razloga, važno je da ih i deca i odrasli izbegavaju koliko god je to moguće.

Najbolja opcija za utaživanje žeđi je flaša sveže vode. Ako vam se ne sviđa ukus, dodajte voće, mentu ili cimet.

Na primer, da biste izbegli da pijete instant kafu na poslu, ponesite je od kuće u termosici. Tako možete kontrolisati količinu šećera, a naravno takva kafa je mnogo ukusnija.

4.Beli hleb, kolačići i peciva

I na kraju, uzdržite se od proizvoda od brašna, posebno od rafinisanog brašna. Pored toga, beli hleb obično sadrži mnogo šećera, pa utiče na nivo glukoze u krvi. Pored toga, hleb napravljen od rafinisanog brašna sadrži malo vlakana. Iz tog razloga, ako jedete 2 kriške belog hleba dnevno, povećavate rizik od gojaznosti.

Kolačići, kolači i druga hrana sadrže štetne trans masti.Ne raspravljamo se, mogu biti veoma ukusni, ali ih je bolje potpuno isključiti.Ako zaista želite da pojedete komad torte ili kolače, neka budu napravljeni od brašna od celog zrna. Takvi konditorski proizvodi su ređi, ali su mnogo zdraviji.

U idealnom slučaju, pokušajte da napravite domaće dijetalne deserte sa semenkama i crnom čokoladom. Tako ćete zadovoljiti želju za slatkišima, ali je bezbedno za struk i zdravlje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.