NE PRESVLAČITE SE KADA DOĐETE KUĆI? Od toga možete da OBOLITE
Ilustracija, Foto: Profimedia

PROMENITE RUTINU

NE PRESVLAČITE SE KADA DOĐETE KUĆI? Od toga možete da OBOLITE

Uz napomenu da se ni tek kupljena odeća ne nosi pre pranja, on preporučuje da se obavezno pere i garderoba koju nosimo oko 12 sati dnevno

Objavljeno: 14:22h

Sedenje i spavanje u krevetu u odeći u kojoj ste proveli ceo dan nije nimalo poželjno jer može loše da utiče na zdravlje svih vaših ukućana, upozoravaju stručnjaci

- Možda vam se čini da je vaša odeća čista i da se možete u njoj malo ispružiti na krevetu, ali treba da znate da bakterije i organizmi mogu da prežive nedeljama, pa čak i mesecima na odeći - tvrdi Filip Tijerno, direktor mikrobiologije i imunologije na njujorškom univerzitetu.

Uz napomenu da se ni tek kupljena odeća ne nosi pre pranja, on preporučuje da se obavezno pere i garderoba koju nosimo oko 12 sati dnevno.

1 / 6 Foto: Profimedia

- Prvo što će vam se dogoditi jeste pojava bubuljica na grudima i leđima jer višesatno nošenje neke odeće pritiska i struže kožu, a ako je još uska i u njoj ste se znojili, stanje će biti još gore. Drugo, prenećete bakterije na prekrivače, a odatle će ih "pokupiti" bilo ko iz vaše kuće - dodaje dr Tijerno.

Strada i kosa

Bakterije i prljavština mogu da uđu u folikul kose, pa će se i ona inficirati. Osim što treba da se presvučete, vodite računa da ne spuštate glavu i ne odmarate se ni tamo gde su sedeli vaši gosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.