4 STVARI KOJIMA NIJE MESTO ISPOD SUDOPERE: Stručnjaci otkrivaju i zašto!
Ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju

4 STVARI KOJIMA NIJE MESTO ISPOD SUDOPERE: Stručnjaci otkrivaju i zašto!

Neotvorene kese za smeće i zalihe tableta za mašinu za pranje sudova ili deterdženata za sudove i stvari koje ne koristimo zatrpavaju taj vredan prostor

Objavljeno:

Većina mojih klijenata ima jednu zajedničku stvar, a to je da poseduju previše stvari za prostor u kome žive - kaže Džini Andervud, profesionalna organizatorka i osnivačica kompanije Virginia's Easi Living Solutions.

Dobro mesto za početak čišćenja i organizovanja stvari je, dodaje, orman ispod lavaboa jer je to za mnoge jedan od najgušće skladišnih prostora, a Undervood savetuje da zadržite samo ono što se koristi u kuhinji, a izbacite sredstva za čišćenje toaleta, krpe za prašinu i slično.

1 / 5 Foto: Printscreen/TikTok/ mama_mila_

Šta ne smeti da čuvamo ispod sudopere

Neotvorene kese za smeće i zalihe tableta za mašinu za pranje sudova ili deterdženata za sudove i stvari koje ne koristimo zatrpavaju taj vredan prostor, kaže organizatorka iz Bostona Liza Duli-

Opasne hemikalije

Moćna sredstva za čišćenje poput izbeljivača treba bezbedno da se čuvaju u podrumu ili na drugom mestu van domašaja dece i dalje od drugih stvari koje svakodnevno koristimo, kaže Duli.

Metanol, Lekovi, Hemikalije, Otrov
foto: Profimedia

Zapaljivi proizvodi

Rastvarači, razređivači, sredstva za poliranje, boje i lakovi i neka sredstva za čišćenje mogu se spontano zapaliti pod određenim uslovima, najčešće nauljenim krpama nakon što ih upotrebimo za nanošenje laka za nameštaj, na primer, kaže Undervood.

Kuhinjski peškiri i papirne kese

Ovi predmeti ne idu ispod lavaboa jer ih voda može uništiti, pa ih čuvajte u kuhinjskom ormariću ili sličnom mestu. Šta je dobro držati ispod sudopere Organizacioni kuhinjski pribor Iako nisu predmeti za odlaganje, pribor koji se koristi za organizovanje kuhinje (kao što su tacne, fioke na izvlačenje, zatezne šipke, kuke i korpe) neophodan je da bi ormarići ispod sudopere bili uredni. Upijajuća prostirka Takođe razmislite o postavljanju prostirke na dno koja može zadržati malo vode u slučaju kapanja; ovo će zaštititi ormar i sprečiti stvaranje buđi, kaže dizajner enterijera David Schneider.

Sredstva za čišćenje, Čišćenje, Higijena
foto: Profimedia

'Osnovna' sredstva za čišćenje

Neki proizvodi uvek treba da budu pri ruci; npr. sirće za čišćenje, deterdženti za pranje sudova i kuhinjski pribor. Prostor ispod lavaboa je pogodan i za odlaganje sunđera, četkica za čišćenje i pranje, ali ih često menjajte jer su jedan od najzapuštenijih predmeta u domaćinstvu. Mali aparat za gašenje požara Iako je retko potreban, bolje je imati ga pri ruci i uvek znati da radi, rekao je Duli za Real Simple.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.