ORIGINALAN RECEPT ZA PITU KROMPIRUŠU: Sprema se sa GOTOVIM KORAMA, a ukus je isti kao sa DOMAĆIM
Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

NJAMIII

ORIGINALAN RECEPT ZA PITU KROMPIRUŠU: Sprema se sa GOTOVIM KORAMA, a ukus je isti kao sa DOMAĆIM

Posoljenu vodu prokuvajte i sipajte preko gotove pite

Objavljeno:

Ovako napravljena neće se razlikovati od pite za koju su naše bake pravile domaće kore. Prednost je što ćete je spremiti brže i jednostavnije. Ovo jelo je odličan izbor kao hranljiv obrok u vreme posta.

Sastojci: 500 gr kora za pitu, 2 kg krompira, 4 glavice crnog luka, 1 šolja ulja, soli po ukusu, 1 kašičica bibera.

Za preliv: šolja vode, so po potrebi.

Priprema: Krompire oljuštite, kratko obarite i iseckajte na sitne kockice ili ih izrendajte. Pomešati ih sa seckanim crnim lukom i začinima, pa posolite. Odvojite po tri kore sa strane.

Krompir
foto: Espreso.co.rs

Svaku koru premažite uljem i poređati ih jednu preko druge. Na treću, na duži kraj, rasporedite fil. Urolalajte i složite u podmazan pleh ili okruglu tepsiju.

Postupak ponavljajte dok se ne potrošite sve kore i sav materijal. Mokrim rukama premažite pitu, a onda četkicom preko toga uljem.

Krompirušu pecite u zagrejanoj rereni, na 180 stepeni, 45 minuta ili dok lepo ne porumeni. Posoljenu vodu prokuvajte i sipajte preko gotove pite.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.