LAZANJE BEZ BEŠAMEL SOSA! Italijani lude za njima, a 1 SOS je ključan za DOBAR UKUS (RECEPT)
Lazanje, Foto: Printscreen/Youtube/Sašina Kuhinja

probajte

LAZANJE BEZ BEŠAMEL SOSA! Italijani lude za njima, a 1 SOS je ključan za DOBAR UKUS (RECEPT)

Lazanje na potpuno nov i originalan način će vas oduševiti

Objavljeno: 15:06h

Na jugu Italije priprema se ovakva vrsta lazanja, bez bešamel sosa... Probajte i uživajte!

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Sašina Kuhinja

Sastojci:

12 listova testenine za lazanje

kašika maslinovog ulja

crni luk

3 čena belog luka

kašika sušenog origana

kašika istucanog semena komorača (opciono)

500 g mlevenog junećeg mesa

1400 g pirea od paradajza

so, biber

šolja vode ili supe

pola šolje crnog vina

šaka svežeg peršuna

par listova bosiljka

šolja izrendanog parmezana

400 g sveže morarele

400 g rikota sira

Priprema:

Najpre napravite sos bolonjeze. U većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte naseckan luk, posle par minuta dodajte origano, komorač i beli luk, a potom mleveno meso. Kada se meso ispržilo dodajte pire od paradajza, supu, vino, so i biber. Kada sos proključa, smanjite vatru i kuvate sat do sat i po, a pri kraju dodajte peršun i bosiljak. Sos ne treba da bude ne redak ni gust. U međuvremenu skuvajte testeninu al dente, ocedite i pospite uljem da se ne zalepi. Zagrejte rernu na 190 stepeni i pripremite posudu. U njoj ravnomerno ređajte sos bolonjeze, testeninu, rikotu, parmezan i mocarelu i tako tri puta. Pecite lazanje 40 minuta, pospite svežim bosiljkom i poslužite.

Prijatno!

(Espreso/soibiberblog.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.