POST NE MORA DA ZNAČI SAMO ODRICANJE OD NAMRINICA : Napravite KREMASTU TORTU SA BANANAMA i uverite se u TO (RECEPT)
Banane, Foto: Aleksandra Čolić

SLATKIŠ

POST NE MORA DA ZNAČI SAMO ODRICANJE OD NAMRINICA : Napravite KREMASTU TORTU SA BANANAMA i uverite se u TO (RECEPT)

U okrugli kalup kome se skidaju stranice stavite prvo masu samo sa keksom i rastanjite, a preko nje nanesite masu sa čokoladom i ostavite da se stegne

Objavljeno:

Vreme posta jeste vreme odricanja od velikog broja namirnica, a to uključuje je najveći broj naših omiljenih kolača. E, pa taj problem smo uspeli da rešimo za vas! Donosimo vam recept za omiljnu tortu svih generacija - kremastu toru sa bananama, koja je posna, uz to ne peče i priprema se superlako!

1 / 5 Foto: Aleksandra Čolić

Sastojci:

300 gr mlevenog posnog keksa

1 l gaziranig soka od pomorandže

3 kesice pudinga od vanile

100 gr posne čokolade

1 1/2 posni margarin

3 kesice posnog šlaga

5 kašika šećera

5 većih banana

sok od jedne pomorandže

250 ml kisele vode

3 kašike šećera u prahu

Priprema:

Keks stavite u dublju posudu, pa mu dodajte sok od jedne ceđene pomorandže i pola rastopljenog margarina. Od mase uzmite jednu trećinu, pa u nju dodajte rastopljenu posnu čokoladu. U okrugli kalup kome se skidaju stranice stavite prvo masu samo sa keksom i rastanjite, a preko nje nanesite masu sa čokoladom i ostavite da se stegne.

Gazirani sok stavite u dublju šerpu neka provri, pa u to dodajte šećer i rastvoren puding. Smanjite temperaturu i skuvajte puding stalno mešajući da se ne naprave grudvice. Kada je gotovo, ostavite da se ohladi.

Umutite margarin mikserom i dodajte filu od pudinga kada se ohladi. Na koru od kesa bogato nanesite fil, a preko fila nasecite banane. Neke domaćice praktikuju da iseku bananu na kolutove, ali će lepše će izgledati ako ovo voće sečete po dužini.

Ostavite tortu u frižider da se dobro ohladi, pa je izvadite i skinite stranice kalupa. Umutite šlag sa kiselom vodom i tri kašike šećera u prahu. Tortu premažite šlagom i po želju pospite kakaom.

(Espreso / Stil.kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.