OVA GRICKALICA JE BOGATIJA PROTEINIMA OD JAJA! Ima brdo VITAMINA, odlična i za VEGANE (FOTO)
Leblebija, Foto: Printscreen/Youtube/ Na nas nacin

probajte

OVA GRICKALICA JE BOGATIJA PROTEINIMA OD JAJA! Ima brdo VITAMINA, odlična i za VEGANE (FOTO)

Od leblebija se pripremaju i zdrave grickalice!

Objavljeno: 11:46h

Jedna zdrava grickalica ima više proteina od jaja.

U pitanju je leblebija! Ne samo da obiluje belančevinama već je i prepuna prehrambenih vlakana, a ne treba zanemariti ni antioksidanse, magnezijum, kalcijum te vitamine A, E i C.

1 / 3 Foto: Profimedia

Blagotvorna zrna imaju oko 15 grama proteina po čašici, zbog čega su i saveznici vegetarijanaca, vegana, ali i učinkovitog skidanja kilograma jer produbljuju osećaj sitosti. Stotinjak grama leblebija dnevno učinkovito snižava loš holesterol, poboljšava zdravlje creva štiti srce te brani od bolesti srca i dijabetesa.

Varivo je tek početak priče o načinima na koje možete uključiti leblebiju u svakodnevnu ishranu. Da bi dovoljno omekšala, možete prokuvati s pola kašičice sode bikarbone te nakon toga procediti, doliti novu vodu i nastaviti s kuvanjem. Obavezno je namočite pre kuvanja, najbolje preko noći, a solite je tek na kraju kako bi ostao cela.

Od leblebija se pripremaju i zdrave grickalice. Skuvajte je tako da ne bude previše mekana ili uzmite onaj iz limenke pa osušite i nauljite te dodajte omiljene začine u prahu i pecite na 200 °C u limu za pečenje. Svakih 10 minuta ga protresite da ne zagori. Pecite ga oko pola sata.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.