NAMIRNICA KOJA IMA VIŠE PROTEINA NEGO JAJE: A od nje možete napraviti SJAJNE GRICKALICE!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic

ZDRAVA ISHRANA

NAMIRNICA KOJA IMA VIŠE PROTEINA NEGO JAJE: A od nje možete napraviti SJAJNE GRICKALICE!

Stotinjak grama leblebija dnevno učinkovito snižava loš holesterol, poboljšava zdravlje creva štiti srce te brani od bolesti srca, dijabetesa i raka

Objavljeno:

Zdrave grickalice koje služe kao zamena za čips, namazi koji dugo odolevaju gladi te loptice od leblebija neiscrpna su inspiracija za sve one koji žele da jedu zdravo.

Leblebija ima zadivljujući sastav. Ne samo da obiluje belančevinama već je i prepuna prehrambenih vlakana, a ne treba zanemariti ni antioksidanse, magnezijum, kalcijum te vitamine A, E i C.

Blagotvorna zrna imaju oko 15 grama proteina po čašici, zbog čega su i saveznici vegetarijanaca, vegana, ali i učinkovitog skidanja kilograma jer produbljuju osećaj sitosti. Stotinjak grama leblebija dnevno učinkovito snižava loš holesterol, poboljšava zdravlje creva štiti srce te brani od bolesti srca, dijabetesa i raka.

Varivo je tek početak priče o načinima na koje možete uključiti leblebiju u svakodnevnu ishranu. Da bi dovoljno omekšala, možete prokuvati s pola kašičice sode bikarbone te nakon toga procediti, doliti novu vodu i nastaviti s kuvanjem. Obavezno je namočite pre kuvanja, najbolje preko noći, a solite je tek na kraju kako bi ostao cela.

Od leblebija se pripremaju i zdrave grickalice. Skuvajte je tako da ne bude previše mekana ili uzmite onaj iz limenke pa osušite i nauljite te dodajte omiljene začine u prahu i pecite na 200 °C u limu za pečenje. Svakih 10 minuta ga protresite da ne zagori. Pecite ga oko pola sata.

(Espreso/zadovoljna.nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.