DOPISIVALA SE SA NJIM ČITAVU DECENIJU, PA OTKRILA DA JE BRUTALNO IZIGRANA: Iza svega je stajala njoj BLISKA OSOBA
Ilustracija, Foto: Stock

doživela pomračenje

DOPISIVALA SE SA NJIM ČITAVU DECENIJU, PA OTKRILA DA JE BRUTALNO IZIGRANA: Iza svega je stajala njoj BLISKA OSOBA

Komunicirali su svakodnevno i stalno dogovarali prvi susret uživo, ali svaki put bi nešto iskrslo i to sa Bobijeve strane

Objavljeno:

Dopisivanje i druženje u virtuelnom svetu, iako ne možemo da vidimo sagovornika i njegove reakcije, čak ne možemo ni da budemo sigurni da li zaista komuniciramo sa osobom za koju se predstavlja, ponekad ima isti značaj kao druženje uživo. Moguće prijateljstvo, zaljubljenost i posvećenost takvom odnosu ne dešava se retko, ali je, nažalost, plodno tlo za prevaru koja može da ima ogromne posledice.

Kirat Azi (42) iz Londona počela je da se dopisuje sa jednim muškarcem davne 2009. godine. Sve je počelo tako što je na Fejsbuku dobila poruku od bivšeg dečka svoje sestričine, koji je tražio savet kako da obnovi njihovu vezu. Postali su sve bliži, dopisivali su se pet meseci, a onda je on umro, prenosi "Dejli Mejl".

Žena, Tuga, Adelin sindrom, Telefon, Mobilni, Zabrinutost
foto: Profimedia

Sestričina Simran Bogal dala joj je tada mejl adresu njegovog brata Bobija, kako bi mu izjavila saučešće. Kasnije su razmenili profile na društvenim mrežama i, kako je verovala, Bobi je bio lekar koji živi u Australiji, a zbog sličnih stavova i interesovanja, on i Azi brzo su se zaljubili jedno u drugo.

Komunicirali su svakodnevno i stalno dogovarali prvi susret uživo, ali svaki put bi nešto iskrslo i to sa Bobijeve strane. Jednom je čak rekao da je imao srčani udar i da je završio u bolnici, a kad god bi ga Kirat detaljnije ispitivala o njegovom životu i razlozima zbog kojih nikako da se sretnu, on je počeo da preti samoubistvom.

Godine su prolazile, a kako do susreta nije došlo, Kirat je shvatila da je vreme da utvrdi u čemu je stvar. Unajmila je privatnog detektiva i nakon istrage koja je trajala nekoliko meseci i uključivala mnoštvo svedoka, utvrđeno je da Bobi zaista postoji, jedino što se nikada nije čuo sa Kirat, niti zna ko je ona.

Osoba koja joj je slala poruke zapravo je ukrala Bobijev identitet i fotografije, a kako je detektiv otkrio, sve vreme se nalazila u Azinoj neposrednoj blizini. Šokirani saznanjem, detektivi su joj saopštili da je reč o njenoj sestričini, koja je čitavu stvar i započela.

"Ovo je uticalo na moje zdravlje, porodicu, prijatelje, društveni život, karijeru! Uništila mi je život i uzela deset godina", izjavila je Kirat nakon saznanja.

Kako prenosi "Dejli Mejl", ovo je jedan od najsloženijih i najdugotrajnijih slučajeva prevare, odnosno lažnog predstavljanja na internetu.

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media