OBROK
NEODOLJIVA KREM ČORBA OD KARFIOLA, NA OVAJ NAČIN JE JOŠ NISTE SPREMALI: Smazaćete je DOK TREPNETE (RECEPT)
Uz ovu čorbu ako volite poslužite kriške limuna
Čorba od karfiola kojoj nećete odoleti.
Ukusna i kremasta čorba od karfiola biće odlična uvertira vašem ručku. Možete je jesti uz hleb kao obrok ili poslužiti pre glavnog jela. Toliko je ukusna da ćete smazati pun tanjir.
600 g karfiola
200 g šargarepe
1 čen belog luka
1 crni luk
300 g krompira
peršun
100 ml neutralne pavlake
1 kašika maslinovog ulja (može bilo koje ulje)
malo tucane ljute paprike (ne mora)
biber, so
Priprema:
Ogulite i operite povrće, u šerpu stavite cele krompire, šargarepu, luk, beli luk, karfiol iskidajte na manje komade. Prelijte sa oko dve litre vode i kuvajte dok ne omekša. Krompir i šargarepu izvadite, modlicama pravite oblike. Ostatke povrća vratite u šerpu i štapnim mikserom izmiksajte. Vratite na ringlu i kuvajte još pet minuta. U toku kuvanja dodajte neutralnu pavlaku, maslinovo ulje, so, biber, peršun. Dekorativno povrće ubacite pred samo posluženje. Uz ovu čorbu ako volite poslužite kriške limuna. Prijatno!
(Espreso / Serpica.net)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!