RUČAK KOJI TERA NA GREH: Grčka PITA pomutiće vam razum, pogledajte i zašto (RECEPT)
Grčka pita, Foto: Printscreen

ISPROBAJTE

RUČAK KOJI TERA NA GREH: Grčka PITA pomutiće vam razum, pogledajte i zašto (RECEPT)

Grčka pita sa piletinom i paprikom može biti odličan ručak, možda večera ili užina za drage goste. Koju god opciju da odaberete, nećete pogrešiti

Objavljeno: 14:18h

POTREBNO:

500 g tanke kore za štrudle

1 komad pilećih prsa

3 paprike (žuta, crvena, zelena)

2 luka

3 čena belog luka

3 kašike koncentrata paradajza

150 ml belog vina

3 kašike začina (origano, timijan, ruzmarin...)

so, biber

150 g feta sira

100 g sira trapist

200 ml maslinovog ulja

100 ml suncokretovog ulja

50 ml mineralne vode

PRIPREMA:

Paprike i luk iseći na kockice, beli luk sitno iseckati. Pileća prsa isecite na odreske, začinite po želji, pa propržite u tiganju i sklonite na stranu. Na istom ulju u istom tiganju propržiti paprike i luk, dodati beli luk. Pržite nekoliko minuta dok povrće ne porumeni. Zatim dodajte vino i ostavite da ispari uz mešanje.

Dodajte koncentrat paradajza i začine i dinstajte, mešajući, dok sva tečnost ne ispari. Punjenje mora biti suvo! Feta sir sameljite u topli fil i narendajte trapist, pa sve dobro izmešajte i sjedinite.

Za premazivanje kore pri slaganju pite pripremiti premaz od kombinacije mineralne vode i 100 ml ulja. Pleh u kome će se pita peći dobro nauljiti. Slagati 3 kore jednu na drugu tako da ivice vise napolje.

Između svake kore poprskati mešavinu minerala i ulja. poređati polovinu fila, pa iseći sa 3 kore, nastaviti sa filom i završiti sa preostalim korama. Obavezno premazati između svake kore!

Na kraju, preklopite sve ivice prema unutra ispod pite. Odozgo premazati ostatkom ulja i minerala. Pecite pitu u gornjem delu rerne na 180°C 35-45 minuta. Pečenu pitu isecite i poslužite! Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.