TAJNI RECEPT ZA SAVRŠENO SPREMLJENU PASTRMKU: Trik je u OVIM SASTOJCIMA (RECEPT)
Pastrmka, Foto: Printscreen/Youtube/Uradi sama-ideje za kreativce

ZA POST

TAJNI RECEPT ZA SAVRŠENO SPREMLJENU PASTRMKU: Trik je u OVIM SASTOJCIMA (RECEPT)

Pogledajte još koji začini su odgovarajući za ribu

Objavljeno:

Da bismo pripremili ukusnu ribu, nezavisno od toga kakva je ona, potrebno nam je nekoliko obaveznih komponenti. Uvek treba da imamo limun - to je nešto bez čega riba ne može dovoljno dobro da se začini. Najbolje bi bilo da se ne zaustavljate na limunovom soku, već na pravom limunu.

Sledeća obavezna komponenta su začini - aromatični začini su veoma pogodni za veći deo riba. Obavezno je da se stavi crni biber, sledeći mirisi su izbor kuvara. Sledeći i najvažniji do sada najborjanih su želja i fantazija - nezavisno od toga koji recept ste izabrali, neće ispasti ako ne pokažete neko stvaralaštvo. Pogledajte još koji začini su odgovarajući za ribu.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ The Best Recipes Narkonia

Ako pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju. Meso ove ribe je dosta krhko i nije mu potrebna nikakva dugačka termička obrada, a spremljena na ovaj način postaće čak i zdrava. I kada je reč o zdravoj ishrani, da istaknemo da možete da napravite ukusnu pastrmku i na pari. Nakon toga da izdinstate povrće za garnirung ili da napravite neki sos uz nju, po mogućnosti laganiji.

Napravljena na ova dva načina pastrmka postaje najukusnija. Ali ukoliko ste privrženici pečenja u rerni ili prženja, možete da je pripremite i tako. Kao miris za ribu pastrmku veoma su pogodni sveži začini - peršun, mirođija, majčina dušica. Izaberite dva od tri da riba ne bi postala gorka od toliko mnogo aroma.

Pastrmka sa svežim začinima

Potrebni sastojci: pastrmka, peršun, mirođija, so, beli luk, crni biber, limun, maslac

Način pripreme: Stavite svaku ribu u komad aluminijumske folije - ispod pastrmke namažite maslacem i stavite dve kriške limuna. Začine sitno iseckajte i stavite u ribu, kao i po njoj, tako što ste je pre toga posuli solju i crnim biberom. Zatvarate foliju i stavljate na roštilj da se ispeče.

S obzirom na to da je krhka, pastrmki nije potrebno mnogo vremena da bi se pripremila. Ako poželite u ribu možete da stavite drugo povrće - kukuruz, šargarepe i čak grašak. Nemojte preterivati sa limunom da se ne bi izgubio ukus ribe.

Ako odlučite umesto peršuna i mirođije da stavite samo majčinu dušicu, dodajte i nekoliko suvog grožđa u stomačić pastrmke. Dobija se poseban sladak ukus koji u kombinaciji sa limunom i ukusom ribe postaje veoma prijatan.

(Espreso / bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.