PITA OD JABUKA IZ TIGANJA, ČAK BEZ KORA: Sprema se u TIGANJU, zasladite se, gotova je dok TREPNETE (RECEPT)
Pita, Foto: Printscreen/Youtube/Arab sweet

NJAAMMMM

PITA OD JABUKA IZ TIGANJA, ČAK BEZ KORA: Sprema se u TIGANJU, zasladite se, gotova je dok TREPNETE (RECEPT)

Pomoću tanjira okrenite drugu stranu i ostavite još 5 minuta da se zapeče

Objavljeno:

Ako volite pite i ne možete da im odolite, zasladite se jednom preukusnom od jabuka, koja se pravi u tiganju.

Pite se često prave, ali kada dođe jesen nema vikenda da prođe bez nje. Bilo od mesa, sira ili spanaća podjednako su ukusne i uživa se u svakom njihovom zalogaju. Međutim, najomiljenija je svakako ona od jabuka. Ako želite da se počastite jednim parčetom omiljenog slatkog testa, onda napravite pitu koja će vas sigurno oduševiti, kao i 12 miliona ljudi na internetu. Ova pita koja je postala apsolutni hit, pravi se jednostavno u tiganju, a ni kore vam nisu potrebne. Kada bude gotova poslužite je za doručak ili večeru i uživajte u slasnim zalogajima.

1 / 3 Foto: Filip Plavčić

Sastojci:

2 jabuke

30 g maslaca

60 g šećera

8 g vanilin šećera

30 ml ulja

150 g jogurta

140 g brašna

8 g praška za pecivo

cimet

Priprema:

U tiganj stavite maslac, sipajte 1/2 šećera, promešajte i dodajte sitno isečene jabuke. U jednoj posudi jaje i šećer umutite, sipajte ulje i jogurt. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i mešajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte u jabuke malo cimeta, pa smesu sipajte u tiganj i pravilno rasporedite preko jabuka. Poklopite tiganj, pa poklopac sklonite nakon 10 minuta. Pomoću tanjira okrenite drugu stranu i ostavite još 5 minuta da se zapeče.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.