LIMUN PUTA ZA SVE LJUBITELJE KISELKASTIH KOLAČA: Uz 1 TRIK biće kao iz POSLASTIČARNICE (RECEPT)
Limun pita, Foto: Printscreen/Youtube/The Cooking Foodie

SLATKIŠ

LIMUN PUTA ZA SVE LJUBITELJE KISELKASTIH KOLAČA: Uz 1 TRIK biće kao iz POSLASTIČARNICE (RECEPT)

Hladite u frižideru najmanje dva sata pre serviranja

Objavljeno:

Limun pita je sofisticirani desert za one koji ne vole previše slatko, ali vole kolače koji su jednako lepi i ukusni. Iako izgleda komplikovano, pravi se jednostavno. Potrebno je par sati i malo truda i ispašće savršeno!

Ako volite kiselkaste, osvežavajuće deserte, ne propustite ni žuti kolač s limunom, a evo kako se pravi limun pita!

Sastojci za koru: 190 grama brašna 50 grama prah šećera 115 grama maslaca 1 jaje 1/4 kašičice soli 1 kašičica ekstrakta vanile Za krem: 150 grama šećera 2 jaja 3 žumanca 1/4 kašičice soli 120 mililitara pavlake za kuvanje 120 mililitara soka od limuna Narendana korica 2 limuna

Priprema:

U procesoru pomešajte brašno, šećer i so, dodajte maslac isečen na kockice i u "puls" režimu mešajte dok se ne sjedini. Nemojte mutiti na velikoj brzini! Testo oblikujte u kuglu i ostavite 30 minuta u frižideru, glavna caka u ovom receptu su dva hlađenja testa. Potom razvaljajte na pobrašnjenoj površini, prebacite u pleh prečnika 24 centimetra i dobro utisnite. Izbockajte dno kore viljuškom a onda ohladite u zamrzivaču još 30 minuta.

Dok se testo hladi, umutite jaja, žumanca i šećer, dodajte so, sok limuna i koricu i na kraju pavlaku. Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Koru najpre zapecite samu, u prostor za fil stavite pasulj ili kuglice za pečenje da bi kora zadržala oblik. Prvo pečenje traje 15 minuta. Onda sklonite pasulj, i pecite još 10-15 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Otvorite rernu, pažljivo izvucite rešetku do pola, i sipajte krem preko kore tako da se ravnomerno rasporedi. Smanjite odmah temperaturu na 150 i pecite još dvadesetak minuta, ili dok ne primetite da je krem očvrsnuo. Hladite u frižideru najmanje dva sata pre serviranja.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.