KREMAST KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM: Biskvit se TOPI U USTIMA, samo ćete TRAŽITI JOŠ (RECEPT)
Kolač, Foto: Printscreen/Youtube/Fatto in Casa da Alba

SLATKIŠ

KREMAST KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM: Biskvit se TOPI U USTIMA, samo ćete TRAŽITI JOŠ (RECEPT)

Preko prosejati šećer u prahu

Objavljeno:

Domaćinska poslastica koja ima skoro tri miliona pregleda na YouTube-u. Spoj bele čokolade i pavlake između dva meka biskvita oduševiće vas na prvi zalogaj!

Sastojci:

4 jajeta

150 g šećera

1 vanilin šećer

2 dl mleka

2 dl ulja

250 g brašna

12 g suvog kvasca

Fil:

8 dl mleka

1 žumance

5 kašika gustina

5 kašika šećera

1 vanilin šećer

40 g bele čokolade

20 g putera

Ostalo:

4 dl pavlake za šlag

2 kašike maskarpone sira

nastrugana kora 1 limuna

šećer u prahu

Priprema:

Jaja razlupati, pa im dodati šećer i vanilin šećer. Penasto umutiti. Dodati mleko, ulje, brašno, kvasac i sve ručno umutiti. Vatrostalnu posudu veličine 25x40 cm premazati puterom, pa izliti smesu. Peći na 200 stepeni, otprilike pola sata. Ostaviti da se ohladi. Po testu ravnomerno praviti rupe (čepom ili manjom čašicom za rakiju vaditi testo i ostavljati ga sa strane), otprilike po 4 sa uže strane pleha. Fil:

U mleko staviti žumance, gustin, šećer i vanilin šećer. Sve ručno umutiti i kuavti na tihoj vatri dok se fino ne zgusne. Dodati izlomljenu belu čokoladu i puter. Dobro izmešati, sipati preko rupa u patišpanju, pa sve poravnati. Ostaviti da se ohladi.

Pavlaku za šlag umutiti, dodati maskarpone i umtiti. Naneti preko fila i poravnati. Testo ostavljeno sa strane izmrviti, dodati mu nastruganu koru limuna i postu kolač. Preko prosejati šećer u prahu.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.