DOMAĆICE, MOŽETE DA ODAHNETE, TU JE TIRAMISU BEZ JAJA: Uz 1 SAVET biće SAVRŠENIJI NEGO IKAD (RECEPT)
Tiramisu, Foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

SLATKIŠ

DOMAĆICE, MOŽETE DA ODAHNETE, TU JE TIRAMISU BEZ JAJA: Uz 1 SAVET biće SAVRŠENIJI NEGO IKAD (RECEPT)

Evo kako se pravi, a profi poslastičari imaju savet za umakanje piškota

Objavljeno:

Tiramisu je osvežavajući desert obožavan širom sveta, a evo najboljeg recepta bez jaja!

Tiramisu je lep i lagan kolač koji se tradicionalno sprema u Italiji, odakle se proširio po čitavom svetu. Originalni recept podrazumeva i korišćenje živih jaja, ali mnoge domaćice ne žele da rizikuju i koriste ih, jer nisu sigurne da li je bezbedno i koliko onda tiramisu sme da stoji u frižideru. Zato smo našli savršeni recept u koji jaja uopšte ne idu!

Tiramisu bez jaja napravićete lako, od samo nekoliko sastojaka. Evo kako se pravi, a profi poslastičari imaju savet za umakanje piškota!

Sastojci:

250 mililitara pavlake za šlag 250 grama krem sira 50 grama kristal šećera 1 kašičica ekstrakta vanile Šolja jake instant kafe 2 kašičice likera od kafe (ne koristite ako će slatkiš jesti i deca) Oko 30 piškota Kakao prah

Priprema:

Umutite srednje čvrst šlag u jednoj činiji, a u drugoj sir, šećer i vanilu. Pažljivo šlag dodajte mešavini sira, mešajući špatulom. Po potrebi, možete raditi i mikserom još par minuta.

Pomešajte kafu i liker, i sipajte ih u plitku, široku posudu. Piškote umačite jednu po jednu, i to brzo, ne želite da upiju previše tečnosti jer će početi da se raspadaju. Ne potapajte ih cele.

U činiji za serviranje, dno prekrijte piškotama, pa preko stavite pola krema. Naređajte još piškota, premažite kremom i ostatkom krema napravite ružice ili kuglice na vrhu. Obilno pospite kakao prahom i hladite u frižideru najmanje dva sata pre serviranja.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.