PRVI PUT JE BILA NA RUČKU KOD NJEGOVIH RODITELJA, A ONDA JE USLEDIO UŽAS :Njen dečko je bio BESAN i zamerio 1 STVAR
Ilustracija, Foto: Profimedia

KADA RUČAK PRISEDNE

PRVI PUT JE BILA NA RUČKU KOD NJEGOVIH RODITELJA, A ONDA JE USLEDIO UŽAS :Njen dečko je bio BESAN i zamerio 1 STVAR

Zato je tražila korisnike društvenih mreža da je savetuju i pitala ih ko je u krivu. Korisnici Reddita požurili su je uveravati da nije bila nepristojna i da je njen dečko u kriv što joj nije rekao

Objavljeno:

Jedna devojka otkrila je kako se njen dečko sramio količinom hrane koju je pojela ovog Božića.

Naime, kako piše Mirror, objasnila je da ju je kao dete mama naučila da kad god je pozovu u goste, treba pojesti svu hranu koju su joj napravili jer bi inače bila nepristojna. Ovo je pravilo kojega se pridržavala tokom odrastanja pa kad je njen dečko rekao da mu je "neprijatno" koliko je hrane pojela u kući njegovih roditelja ovog Božića, bila je zaprepašćena.

Anonimno na Redditu, rekla je:

"Moj dečko od 7 meseci pozvao me na svoju porodičnu božićnu večeru. Upoznala sam njegove roditelje, ali nije bilo previše formalno. U svakom slučaju, stigli smo do hrane i bila sam prilično gladna i sve je izgledalo stvarno neverovatno. Pobrinula sam se da napunim svoj tanjir iz poštovanja prema njima.”

Pojela je sve sa svog tanjira i bila prilično sita, ali kada je njegova majka pitala želi li još jednu porciju, prihvatila je i stavila još malo hrane. Iako je dečko čudno pogledao, tada nije razmišljala o tome. I nakon što su uživali u komadu čizkejka i popili kafu uz razmenu smešnih priča, otišli su.

"Nakon svega, iskreno sam bila tako srećna. Bila sam zabrinuta zbog večere i susreta s njegovim roditeljima, ali sam mislila da je sve dobro prošlo. Otišli smo od njegovih roditelja u odvojenim automobilima”, objasnila je.

Ali, kad su se vratili u njenu kuću, bio je besan. Napao je da nema manire i da je nikada nije video da jede toliko koliko je jela u kući njegovih roditelja te da mu je bilo neprijatno. Nakon dugog razgovora, saznala je da se u njegovoj kulturi kada se puno jede u nečijoj kući pokazuje nepoštovanje jer nikada ne treba ići u kuću na prazan želudac.

Porodica, Ručak, Ljubav
foto: Profimedia

Rekao je da zbog toga osoba izgleda očajno.

"Rekla sam mu da mi je njegova mama rekla da stavim još hrane, a on je rekao da je to učinjeno da bi bila dobra domaćica, ali gost nikada ne bi trebao prihvatiti tu ponudu. Rekao je da bi bilo u redu da sam odbio desert, ali zato što nisam da sam izgledala ‘debelo’.”

Kad je pokušala objasniti svoje obrazloženje, on je napao i govorio da laže. Žena je rekla da se oseća užasno i da da joj je prethodno rečeno o ovom običaju, ne bi jela toliko.

Zato je tražila korisnike društvenih mreža da je savetuju i pitala ih ko je u krivu. Korisnici Reddita požurili su je uveravati da nije bila nepristojna i da je njen dečko u kriv što joj nije rekao.

“Ovo je tako pogrešno. Nisi znala za ova kulturna pravila. Mrzim ovo govoriti, ali prekini s njim. Samo si pokušavala biti ljubazna i uživala si u hrani”, napisala je jedna korisnica, dok se jedan korisnik složio: “On svoju kulturu koristi kao izgovor, ali onda ne poštuje ono što je ona naučila odrastajući i smatrala je da je pravilan bonton. Stvarno joj je trebao unapred reći jer je čudno za pretpostaviti, da će automatski znati koliko jesti."

(Espreso / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.