KUPUS KIFLE NAJMEKŠE NA SVETU, SVI IH HVALE: Sveže ostaju i sutradan! (VIDEO)
Kupus kifle, Foto: Printscreen/Serpica recepti

NEMA UKUSNIJIH

KUPUS KIFLE NAJMEKŠE NA SVETU, SVI IH HVALE: Sveže ostaju i sutradan! (VIDEO)

Umutite dva belanceta, dodajte kašiku-dve brašna, mleko, toplu vodu i kvasac. Promešajte i ostavite da stoji desetak minuta. Dodajte ulje, brašno, so i zamesite meko testo. Ostavite da stoji oko sat vremena

Objavljeno: 15:17h

Recept za pecivo - kifle mekane, tope se u ustima. Svi ih hvale, ali stvarno. I zato ih često pravim, već godinama. Za rođendane (a ima ih dosta) gosti već znaju da će da uživaju u domaćoj kiflici - kupusnici. Bez kupusa su, samo se tako zovu.

Potrebno:

1 / 6 Foto: Printscreen/Serpica recepti

oko 1kg. brašna

10 gr. suvog kvasca

2 kašičice soli

1 kašičica šećera

2 belanceta

100 ml. vode

250 ml. mleka

100 ml. ulja

Punjenje:

200 gr. maslaca

1 jaje

350 gr. sitnog sira

Za premazivanje: 2 žumanceta, 1 jaje, susam.

Umutite dva belanceta, dodajte kašiku-dve brašna, mleko, toplu vodu i kvasac. Promešajte i ostavite da stoji desetak minuta. Dodajte ulje, brašno, so i zamesite meko testo. Ostavite da stoji oko sat vremena.

Premesite i podelite na četiri dela.

Svaki deo razvucite i filujte umućenim maslacem sa jejetom. Odozgo stavite sir ili šta želite, umotajte i oštrim nožem secite ukoso da dobijete trouglove.

Slažite u podmazanu tepsiju i ostavite da stoje oko sat vremena.

Pre pečenja premažite umućenim žumancima i jajetom.

Odozgo stavite semenke i ako želite posolite.

Pecite oko 35 minuta na 200 stepeni, ili dok fino ne porumene.

Pečene prekrijte krpom da odstoje pet minuta i onda uživajte u mekoći ovog peciva. Prijatno!

Mekane i predivne su i sutradan.

(Espreso/ Serpica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.