RUSKA SALATA NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Manje tradicionalni recepti, ali ništa manje UKUSNI! (RECEPT)
Ruska salata, Foto: Profimedia

PROBAJTE

RUSKA SALATA NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Manje tradicionalni recepti, ali ništa manje UKUSNI! (RECEPT)

Morate da probate

Objavljeno:

Gotovo da nema porodice u kojoj se ruska salata ne priprema za Novu godinu, a mi vam donosimo i recepte kojji su manje tradicionalni, ali ništa manje ukusni.

Ruska salata sa suvim dimljenim vratom i pilećim belim mesom

Sastojci:

150 g krompira 150 g šargarepe 150 g graška (može i zamrznut) 150 g kiselih krastavčića 200 g suvog, dimljenog vrata 300 g majoneza 200 grama belog, pilećeg mesa (skuvanog) kašika senfa 2 kašike limunovog soka so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Suvi vrat, kisele krastavčiće i belo meso sitno iseckati Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

Ruska salata
foto: Profimedia

Ruska salata sa mortadelom i šunkom

Sastojci:

200 g krompira150 g šargarepe 150 g graška 100 g kiselih krastavčića 300 g mortadele 300 g majoneza 2 kuvana jajeta kašika senfa 2 kašike limunovog soka so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek. Mortadelu, kisele krastavčiće i jaja iseći na kocke. Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

Ruska salata
foto: Profimedia

Ruska salata sa kuvanom govedinom i svežim krastavcem

Sastojci:

200 g krompira 100 g šargarepe 150 g graška

150 g svežeg krastavca 400 g kuvane junetine (ruža, šol) 300 g majoneza kašika senfa 2 kašike limunovog soka so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu ponovo iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek.Kuvati junetinu dok ne počne da se raspada i sitno je iseckati. Krastavac izdubiti i odstraniti srednji deo, a ostatak seći na sitne kockice Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

(Espreso/Naj Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.