TOČAK TORTA: Slasni UŽITAK koji mami sve! (RECEPT) (VIDEO)
Torta, Foto: Printscreen/Youtube/Domaći recepti

slasno i kremasto!

TOČAK TORTA: Slasni UŽITAK koji mami sve! (RECEPT) (VIDEO)

Probajte i uverite se i sami!

Objavljeno:

Ukoliko tražite recept za neki novi slatkiš, imamo odličan predlog za vas.

Uz puding, orahe i džem, dobijate savršenu kremastu poslasticu.

Probajte i uverite se i sami!

Sastojci:

1 jaje 100 gr šećera 1 vanilin šećer 150 ml mleka 50 ml ulja 4 kašike džema 230 gr brašna 1 prašak za pecivo

Za nadev:

1 l mleka 4 kašike šećera + 1 kašika prah šećera 1 kašika ekstrata od vanile 4 puding od vanile 200 gr maslaca 100 gr pečenih oraha seckanih

Priprema:

Prvo pravimo fil:

U mleko stavimo šećer i vanilu pa zakuvamo puding. Pokrijemo folijom da se potpuno ohladi. Umutimo maslac sa 1 kašikom prah šećera pa sjedinimo sa ohlađenim pudingom. Dodamo pola pečenih seckani oraha.

Kora:

U činiji umutimo mikserom jaje sa šećerom, dodamo vanilu, mleko, ulje, džem, brašno sa praškom za pecivo i i izmešamo.

Razlijemo u veliki pleh koji smo obložili pek papirom, Pečemo na 200 stepeni. Prohladimo. Isečemo na tri trake. Svaku traku filujemo nadevom i uvijemo

Sledeću opet premažemo i nastavimo da navijamo u krug.

Premažemo ostatkom fila i pospemo ostatkom pečenih oraha, lešnika ili neslanog kikirikija. Ostavite jedan dan u frižideru da upije.

Pogledajte korak po korak uputstvo za pripremu:

(Espreso/Recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.