probajte!
OVE TULUMBE MOGU DA NAPRAVE I POČETNICI: Idealno idu uz jaku kafu
Navedene količine dovoljne su za nekih 40 komada tulumbi
Prepoznatljive tulumbe, slatke i izdašne, najbolje idu uz neku dobru i jaku kafu koja poseduje idealnu gorčinu i punoću da “ugasi” intenzitet zašećerenog dezerta i stvori idealan balans i uživanje pri svakom zalogaju.
Navedene količine dovoljne su za nekih 40 komada tulumbi.
Potrebno:
Testo:
4 krupnija jaja ili 5 manjih
400 ml vode
100 ml ulja
250 g brašna,
Prstohvat soli
2 kašičice šećera
Ulje za prženje
Šerbet:
1 kg šećera
600 ml vode
Nekoliko kolutića limuna
Priprema:
Šerbet bi najbolje bilo da napravite dan ranije kako bi mogao skroz da se ohladi i da odmori preko noći.
U malo dublju šerpu staviti vodu, ulje, šećer, so i pustiti da provri. Šerpu skloniti sa ringle, pa u nju umešati brašno. Mešati konstantno varjačom dok smesa ne postane čvrsta. Testo ostaviti 10-ak minuta da se prohladi. Za to vreme potrebno je umutiti jaja pa ih dodati u testo i nastaviti mešanje, varjačom ili mikserom.
Tim testom napuniti špric za tulumbe. Uspite litar ulja u dublju šerpu i u hladno ulje istisnite testo iz šprica. Gledajte da imaju razmak tokom prženja jer će se njihova veličina udvostručiti. Pržite ih dok deo skroz ne dobiju zlatnu boju.
Vrele tulumbe odmah potopite u šerber i pustite ih da odstoje dok ne ispržite drugu turu. Između svake nove ture ulje u kojem se prži mora se prvo prohladiti.
(Espreso / Noiz recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!