MORATE DA ZNATE
MOŽE LI KROMPIR BITI HRSKAV I SOČAN U ISTO VREME? Odgovor je DA, a evo i KAKO
Postoji mnogo različitih metoda i lako ih je napraviti na pari, sa sirovom unutrašnjošću i mokrom spoljašnjošću
Dok se spremamo za novogodišnju večeru, mnogi od nas se nadaju da ćemo uspeti da napravimo idealne pečene krompire za porodicu i prijatelje.
Postoji mnogo različitih metoda i lako ih je napraviti na pari, sa sirovom unutrašnjošću i mokrom spoljašnjošću, kao što napominje Daili Record.
Kako napraviti najukusniji pečeni krompir
Svi imamo svoje metode - od bacanja vreće smrznutog krompira u rernu do ekstenzivnog režima pomoću guščje masti i dvostrukog kuvanja.
Ali ne plašite se – sledite naš savet i mi ćemo vam obezbediti savršene zlatne krompire koje će impresionirati svoje goste.
Džef Bejker spašava dan, profesionalni kuvar otkrio je jednostavne greške koje ljudi često prave.
Ovo su ključni saveti:
Bitna je sorta - Birajte sortu krompira koja se najbolje prži ( kao primer, možete uzeti sorte Fontane, Sante, Almera, Agrija).
Smanjite ulje - Ne preterujte sa uljem. Ako ih potopite u previše ulja, izgoreće spolja, a iznutra će biti nedovoljno pečeni. Da biste izbegli takvu katastrofu, važno je da isperite krompir pre nego što ga ispečete - moj omiljeni metod je kuhanje na pari, kaž Džef.
Tajming - „Ako niste sigurni koliko dugo treba da kuvate svoje krompire, preporučio bih vam najmanje 30 minuta na 200 stepeni dok ih s vremena na vreme proveravate.
„Svako malo ih promešajte/prevrnite da povećate hrskavost. Ako i nakon 40 minuta niste sigurni, izvadite krompir i probajte ga.”
(Espreso/Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!