UKISELITE KUPUS ZA SAMO 48 SATI: EVO I KAKO, smejaćete se što niste znali ranije
Kiseli kupus, Foto: Printscreen Youtube/Kako kiseliti kupus

moguće je

UKISELITE KUPUS ZA SAMO 48 SATI: EVO I KAKO, smejaćete se što niste znali ranije

Očekujte da se kupus ukiseli za najviše pet dana, ali uslov je da ga držite na toplom

Objavljeno: 16:00h

Glavicu kupusa očistite od suvišnih listova, i izdubite koren. U udubljenje sipajte sirće (otprilike mala kafena šoljica) i kašiku soli i protresite glavicu kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili po celoj glavici. Ovako pripremljen kupus stavite u kesu koju ćete potom odložiti u zamrzivač na 48 sati. Kada je izvadite i odmrznete dobićete kiseli kupus.

Postoji i jedan malo sporiji način da ukiselite kupus.

1 / 6 Foto: Printscreen Youtube

Kada očistite glavicu, izdubite koren i sipate u šupljinu so, stavite kupus u dublji sud, a pored njega krišku hleba. Kupus potom prelijte ključalom posoljenom vodom (so po ukusu, ali ipak vodite računa da ga so čuva od kvarenja) i poklopite. Očekujte da se kupus ukiseli za najviše pet dana, ali uslov je da ga držite na toplom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.