POSNE KIFLICE SA AJVAROM: Lako je i za POČETNICE, a uz 1 SASTOJAK biće mekane i SUTRADAN (RECEPT)
Kiflice sa ajvarom, Foto: Printsceen/Youtube/Milica Mihailović i Vule, Taša i Dunja

IDEALNE SU

POSNE KIFLICE SA AJVAROM: Lako je i za POČETNICE, a uz 1 SASTOJAK biće mekane i SUTRADAN (RECEPT)

Stavite u pleh, na svaku kiflicu stavite margarin i pecite na 200°C oko 25 minuta

Objavljeno:

Počela je sezona slava, ali i Božićnog posta. Ulepšajte svakodnevne obroke, ali i slavsku trpezu zanimljivim receptima. Iskočite iz zone komfora i isprobajte šta to novo možete da napravite. Posne kiflice sa ajvarom su upravo takav recept. Svi vole zimnicu, a kiflice pogotovo. Uspeće i početnicama jer se prosto prave, a trik za lepši oblik kiflica će vam dosta pojednostaviti postupak pravljenja.

Ako dodate margarin preko one će biti mekane i sutradan.

Sastojci:

700 g brašna

5 punih kašika ajvara

80-100 ml ulja

40 g kvasca

1 kašika soli

1 kašika šećera

260 ml tople vode

biber

oko 120 g posnog margarina

Priprema:

U toploj vodi izdrobite kvasac i sipajte šećer. Brašno i so pomešajte, pa dodajte aktivirani kvasac, ulje, biber i ajvar. Umesite testo i ako se lepi za prste dodajte još malo brašna, ali ne presterujte. Pokrijte i ostavite da odmori. Malo premesite, pa podelite na 2 dela. Razvucite testo u obliku kruga i isecite 16 trouglova. Kako biste napravili lepše kiflice napravite rez na dnu i urolajte. Stavite u pleh, na svaku kiflicu stavite margarin i pecite na 200°C oko 25 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.