IDEALNE SU
POSNE KIFLICE SA AJVAROM: Lako je i za POČETNICE, a uz 1 SASTOJAK biće mekane i SUTRADAN (RECEPT)
Stavite u pleh, na svaku kiflicu stavite margarin i pecite na 200°C oko 25 minuta
Počela je sezona slava, ali i Božićnog posta. Ulepšajte svakodnevne obroke, ali i slavsku trpezu zanimljivim receptima. Iskočite iz zone komfora i isprobajte šta to novo možete da napravite. Posne kiflice sa ajvarom su upravo takav recept. Svi vole zimnicu, a kiflice pogotovo. Uspeće i početnicama jer se prosto prave, a trik za lepši oblik kiflica će vam dosta pojednostaviti postupak pravljenja.
Ako dodate margarin preko one će biti mekane i sutradan.
Sastojci:
700 g brašna
5 punih kašika ajvara
80-100 ml ulja
40 g kvasca
1 kašika soli
1 kašika šećera
260 ml tople vode
biber
oko 120 g posnog margarina
Priprema:
U toploj vodi izdrobite kvasac i sipajte šećer. Brašno i so pomešajte, pa dodajte aktivirani kvasac, ulje, biber i ajvar. Umesite testo i ako se lepi za prste dodajte još malo brašna, ali ne presterujte. Pokrijte i ostavite da odmori. Malo premesite, pa podelite na 2 dela. Razvucite testo u obliku kruga i isecite 16 trouglova. Kako biste napravili lepše kiflice napravite rez na dnu i urolajte. Stavite u pleh, na svaku kiflicu stavite margarin i pecite na 200°C oko 25 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!