ŠNICLE OD KUPUSA I MESA, PODSEĆAJU NA BEČKE: Kada se ISPOHUJU nastaje HARMONIJA UKUSA (RECEPT)
Šnicle, Foto: Printscereen/Youtube/ Калнина Наталья

SVIDEĆE VAM SE

ŠNICLE OD KUPUSA I MESA, PODSEĆAJU NA BEČKE: Kada se ISPOHUJU nastaje HARMONIJA UKUSA (RECEPT)

Pržite u malo ulja

Objavljeno:

Neverovatan spoj mlevenog mesa i kupusa. Do sada sigurno niste ovako pravili pohovane šnicle. Mleveno meso i kupus su odlični kada se pravi sarma, ali obavezno isprobajte i ovaj recept. Podsećaju na bečke šnicle izgledom, a ukusom su možda i zanimljivije. Ako volite da eksperimentišete u kuhinji, ali sa dobro poznatim sastojcima, ovo je recept za vas.

Sastojci:

1 glavica kupusa

500 g mlevenog mesa

1/2 kašičice soli

biber i začinska paprika po ukusu

3 manja crna luka

80 ml mleka

Za poh:

3-4 jajeta

100 g brašna

1 kašika skroba

1/4 kašičice soli

prezle

Priprema:

Kupus skuvajte da listovi omekšaju i odvojite ih. U mleveno meso dodajte sitno seckani crni luk, mleko i začine. Svaki list kupusa premažite sa mesom i zatvorite lepo. Prvo savijte malo ivice kupusa, pa preklopite. Umutite jaja, brašno, so i skrob pomešajte. Kupus sa mesom uvaljajte prvo u brašno, jaja, pa na kraju prezle. Pržite u malo ulja.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.