SVIDEĆE VAM SE
ŠNICLE OD KUPUSA I MESA, PODSEĆAJU NA BEČKE: Kada se ISPOHUJU nastaje HARMONIJA UKUSA (RECEPT)
Pržite u malo ulja
Neverovatan spoj mlevenog mesa i kupusa. Do sada sigurno niste ovako pravili pohovane šnicle. Mleveno meso i kupus su odlični kada se pravi sarma, ali obavezno isprobajte i ovaj recept. Podsećaju na bečke šnicle izgledom, a ukusom su možda i zanimljivije. Ako volite da eksperimentišete u kuhinji, ali sa dobro poznatim sastojcima, ovo je recept za vas.
Sastojci:
1 glavica kupusa
500 g mlevenog mesa
1/2 kašičice soli
biber i začinska paprika po ukusu
3 manja crna luka
80 ml mleka
Za poh:
3-4 jajeta
100 g brašna
1 kašika skroba
1/4 kašičice soli
prezle
Priprema:
Kupus skuvajte da listovi omekšaju i odvojite ih. U mleveno meso dodajte sitno seckani crni luk, mleko i začine. Svaki list kupusa premažite sa mesom i zatvorite lepo. Prvo savijte malo ivice kupusa, pa preklopite. Umutite jaja, brašno, so i skrob pomešajte. Kupus sa mesom uvaljajte prvo u brašno, jaja, pa na kraju prezle. Pržite u malo ulja.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!