JEDINSTVENE SLANE KIFLICE: Jedan SASTOJAK za punjenje pravi OGROMNU RAZLIKU (RECEPT)
Kiflice, Foto: Printscreen/Youtube/Emiramis kuhinja

ZA GOSTE

JEDINSTVENE SLANE KIFLICE: Jedan SASTOJAK za punjenje pravi OGROMNU RAZLIKU (RECEPT)

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene (oko 25-30 minuta)

Objavljeno:

Isprobajte recept za jako ukusne slane kiflice punjene krem sirom, čija priprema nije komplikovana. Testo je toliko mekano da ih ne morate puniti, mogu se jesti i prazne. Lepo izgledaju pa su odlične i da ih poslužite kada vam dođu gosti.

Sastojci:

600-650 g brašna (mekog)

so

20 g kvasca

1 kašičica šećera

200 ml tople vode

75 ml ulja

1 jaje

2 kašike kisele pavlake

za premazivanje testa:

1 jaje

so

1 kašika kisele pavlake

i jos:

250 g krem sira

susam

Priprema:

Razmutite kvasac sa 100 ml tople vode, kašičicom šećera i kašičicom brašna. Ostavite ga na toplom desetak minuta da nadođe. U aktiviran kvasac dodajte polovinu prosejanog brašna, so, jaje, ulje, kiselu pavlaku i ostatak vode. Rukama umesite glatko testo, postepeno dodavajući ostatak brašna. Testo prekrijte i ostavite da odmara 30 minuta.

Podelite ga na 4 loptice (jufke) i ostavite ih da odmore desetak minuta. Jufke istanjite u pravougaonike. Jedan deo testa isecite na trakice debljine oko 1 cm. Duž ivice, koja nije isečena, namažite krem sir, pa testo urolajte u štapić.

Pleh obložite papirom za pečenje (ili premažite sa uljem) pa preko stavite štapiće. Premažite testo sa umućenim jajetom sa kiselom pavlakom i pospite sa susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene (oko 25-30 minuta).

(Espreso / Cooking.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.