POSNI RECEPT ZA CARSKU PITU: Jednako UKUSNA kao i mrsna, odličan izbor nakon dugog dana (RCEEPT)
Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

PREUKUSNA

POSNI RECEPT ZA CARSKU PITU: Jednako UKUSNA kao i mrsna, odličan izbor nakon dugog dana (RCEEPT)

Zato smo pripremili posni recept za ovu pitu, koja je jednako ukusna kao i mrsna i verujemo da ćete je spremati i kada prođe vreme posta

Objavljeno: 11:13h

Domaćice će se složiti da su pite koje se prave od domaćih kora najlepše i najbolje, ali isto tako će i reći da kada nemaju vremena izlivena pita uvek bude pravo rešenje.

Carska pita, poznata još i kao španska, rado je viđen gost na trpezi, ali je u ovom periodu ljudi "zaobilaze", jer se po originalnom receptu sprema sa jajima, sirom i šunkom.

Zato smo pripremili posni recept za ovu pitu, koja je jednako ukusna kao i mrsna i verujemo da ćete je spremati i kada prođe vreme posta.

Sastojci:

250 gr pšeničnog brašna

250 gr kukuruznog brašna

1 kesica praška za pecivo

3 čaše kisele vode

1 kisela ili sveža paprika

1 šargarepa

1 tikvica

5 kiselih krastavčića

so, začini po ukusu

Priprema:

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube

Svo povrće operite, očistite, papriku isecite na kockice, a tikvicu i šargarepu izrendajte.

U duboku posudu pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte povrće, so, začine i sipajte kiselu vodu.

Mešajte dok ne razbijete grudvice od brašna.

Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa ulijte smesu.

Ukoliko želite možete da pospete susam ili semenke bundeve.

Stavite u rernu na 180 stepeni i pecite 30 minuta.

Pitu isecite na kocke željene veličine i poslužite je toplu.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.