DOMAĆA BANICA IZ TEPSIJE NATERAĆE VAM VODU NA USTA: A samo OVAKO se pravilno JEDE (FOTO, RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube

perfektna

DOMAĆA BANICA IZ TEPSIJE NATERAĆE VAM VODU NA USTA: A samo OVAKO se pravilno JEDE (FOTO, RECEPT)

Nekada se pravila domaća banica sa korama koje je razvlačila oklagijom, filovala se samo sirom i pekla ispod vršnika, koji se zatrpavao u pepeo i žar

Objavljeno: 09:54h

Banica sa sirom, sastojci:

6 komada jaja

400 g belog sira (u kockama) 500 ml jogurta 150 ml maslinovog ulja 1 kašičica soli (ili po ukusu u zavisnosti od slanoće sira)

Banica sa sirom, priprema:

Banica sa sirom
foto: Printscreen/Youtube

Okruglu teflonsku tepsiju podmažite trećinom ulja. U dublju posudu stavite jaja, izmrvljen sir, polovinu količine jogurta, drugu trećinu ulja i so po ukusu. Masa treba da bude retka. Odvojite jednu šolju fila, jer trebaće vam za preliv koji ide odozgo. Uzimajte po jednu koru, namažite je celu filom i urolajte a onda je dodatno savijte u puža. Slaganje banice počnite od sredine tepsije, tako što na sredinu stavite prvu koru savijenu u puža. Mažite kore i rolajte i tako urolane samo nastavljajte jednu na drugu u krug dok ne potrošite pripremljene namirnice i popunite tepsiju.

Za preliv upotrebite šolju fila i dodajte ostatak jogurta i ulja i ovim prelijte složenu banicu. Ostavite je da upije jogurt a za to vreme zagrejte rernu na 200 C stepeni i stavite banicu da se peče. Kada banica porumeni, za nekih pola sata, izvadite je iz rerne i poprskajte sa malo hladne vode. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi.

Banicu iskidajte rukama i poslužite. Prijatno!

Savet: Izvorno banica se iskida rukama i posluži. Ne jede se viljuškom i nožem i moraću da priznam da je tada najslađa za jesti.Što se tiče maslinovog ulja, ja njega koristim jer mi jedino ono odgovara u zdavstvenom smislu a vi možete da koristite suncokretovo ulje ili mast u zavisnosti šta više volite.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.