paprikaš
JUŽNJAČKI PAPRIKAŠ: Pikantno JELO koje MORATE da PROBATE! (RECEPT)
Dugo ćete ostati siti, a unećete brojno superzdravo povrće. Kao da sve to nije dovoljno, ukus je fantastičan!
Sastojci:
1 pile ili mlađa kokoška
1,5 kg krompira
1 dl ulja ili kašika masti
1 šargarepa
1 paradajz
1 malo paradajz pirea ili nekog domaćeg soka
2 glavice crnog luka i par češnjeva belog
1 paprika
tucana ljuta paprika
peršunov list
mleveni biber, lovorov list
so, brašno
Priprema Očišćeno pile iseći na komade i oprati, ili uzeti parčiće piletine u mesari po ukusu. Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, paradajz, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.
Kada je meso upola kuvano dodati paradajza iz tube, malo tucane paprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola ili 1. litar litar vode (može i više u zavisnosti od veličine pileta i količine krompira) i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo.
Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, napraviti klasičnu zapršku sa brašnom i belim lukom i zapržiti i vartiti još 5-10 minuta da proključa.
I na kraju umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Naj Žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!