TAKO SAVRŠENO PEČENI KROMPIR JOŠ NISTE PROBALI: Hrskav i mekan kao DUŠA, ali samo uz OVAKVU pripremu
Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

iznenadićete se

TAKO SAVRŠENO PEČENI KROMPIR JOŠ NISTE PROBALI: Hrskav i mekan kao DUŠA, ali samo uz OVAKVU pripremu

Pečeni krompir izgleda kao vrlo jednostavno jelo za pripremu, ali ako ste ga ikada pravili kod kuće, znate da postoji mogućnost da nešto krene po zlu

Objavljeno: 14:51h

Očigledno, sav puter i kajmak ovog sveta ne mogu da poprave isušeni ili prekuvani krompir. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih trikova da krompir bude magičan: hrskav i zlatan spolja i mekan iznutra! Začudićete se kako se ovoga niste setili.

Popularna blogerka o hrani Kejt otkrila je neke od svojih tajni. I verujte da njen krompir ne samo da izgleda božanstveno, već je i preteča eksplozije ukusa!

Umesto da sirovi krompir premažete uljem ili maslinovim uljem i začinite ga pre pečenja, influenserka savetuje da krompir ispečete potpuno bez ikakvih dodataka (osim čišćenja, naravno).

krompir
foto: Profimedia

Kada krompir omekša, izvadite ga iz rerne, premažite uljem ili puterom i začinite solju i/ili začinskim biljem. Zatim ih vratite u rernu na 10 minuta pre serviranja da ostanu hrskave i zlatne boje. Ovo je ključ za savršeni krompir.

Kejt objašnjava da ako prerano dodate puter ili ulje, vaš krompir će verovatno brzo izgoreti u zagrejanoj rerni, a premazivanje mašću na kraju pečenja potpuno eliminiše ovo neprijatno iznenađenje. Kada je krompir gotov unutra, možete ga izvaditi iz rerne u bilo kom trenutku čim porumeni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.