UZ "MEGI" DIJETU ĆETE BITI U TOP FORMI: Pažljivo proučite kompletan PLAN ISHRANE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

"MEGI" DIJETA

UZ "MEGI" DIJETU ĆETE BITI U TOP FORMI: Pažljivo proučite kompletan PLAN ISHRANE!

Dijeta ne brani konzumiranje drugih pića, ali ukoliko se budete češće odlučivali za vodu nego za sokove i alkoholna pića, njen efekat će biti bolji

Objavljeno:

Takozvana “Megi” dijeta, već neko vreme je hit u svetu. Ukoliko se pridržavate njenih pravila, mnogi tvrde da rezultati neće izostati.

Iz različitih razloga, ljudi odbijaju da počnu sa dijetama. Međutim ova dijeta se baš po najčešćim razlozima zbog kojih se od neke dijete odustaje, razlikuje od drugih.

Praktikujući ovu dijetu, nećete morati da merite količinu nekog proizvoda, a moći ćete da koristite so, šećer i druge začine. Takođe, ona ne podrazumeva spremanje komplikovanih jela.

Dijeta ne brani konzumiranje drugih pića, ali ukoliko se budete češće odlučivali za vodu nego za sokove i alkoholna pića, njen efekat će biti bolji.

Takođe, neće vam biti potreban nikakav kalkulator kalorija.

Važno je da se ove dijete strogo pridržavate, kako bi dala efekat. Nemojte menjati propisane namirnice drugim i pridržavajte se redosleda obroka.

Važno je da obroci uvek budu u isto vreme.

Prva nedelja

Ponedeljak:

Doručak: 2 kuvana jajeta i pola grejpa. Ručak: jedna vrsta voća u bilo kojoj količini: jabuke, kruške, kivi ili narandže. Večera: kuvano ili pečeno meso po izboru, osim ovčetine.

Utorak:

Doručak: 2 tvrdo kuvana jajeta i pola pomorandže. Ručak: piletina pripremljena na bilo koji način. Večera: salata od šargarepe, krastavca, paradajza i paprike, 1 pomorandža i 2 kuvana jajeta.

Sreda:

Doručak: pola grejpfruta i 2 kuvana jajeta. Ručak: tost, sir i salata od paradajza. Večera: bilo koje meso, osim ovčijeg.

Četvrtak:

Doručak: 2 tvrdo kuvana jajeta i pola pomorandže. Ručak: voće u bilo kojoj količini, ali samo jedna vrsta: jabuke, kruške, kivi ili narandže Večera: 2 tvrdo kuvana jajeta, salata od šargarepe, paradajza, krastavaca i paprika, bilo koja vrsta mesa.

Petak:

Doručak: 2 tvrdo kuvana jajeta i pola grejpa. Ručak: 2 mekana kuvana jajeta, kuvano povrće (grašak, šargarepa, tikvice…). Večera: ceo grejpfrut, salata od mešanog povrća i riba (kuvana, pečena ili pržena).

Subota:

Doručak: dva jajeta i pola pomorandže. Ručak: jedna vrsta voća u proizvoljnoj količini. Večera: mešana salata od povrća i riba, spremana na bilo koji način.

Nedelja:

Doručak: 2 tvrdo kuvana jajeta i pola grejpa. Ručak: piletina, salata od paradajza, bareno povrće i jedna pomorandža. Večera: kuvano povrće (boranija, grašak, šargarepa…).

Druga nedelja

Ponedeljak:

Doručak: 2 tvrda kuvana jajeta i pola pomorandže. Ručak: mešana salata od povrća i meso po izboru. Večera: 1 grejpfrut, 2 meko kuvana jajeta, salata od šargarepe, paradajza, paprika i krastavaca.

Utorak:

Doručak: 2 tvrdo kuvana jajeta i pola grejpa Ručak: salata od mešanog povrća i meso po izboru. Večera: 1 grejpfrut i 2 kuvana jajeta.

Sreda:

Doručak: pola pomorandže i 2 meko kuvana jajeta. Ručak: salata od krastavaca i svinjsko meso, prženo ili pečeno. Večera: 1 grejpfrut i 2 meko kuvana jajeta.

Četvrtak:

Doručak: 2 tvrdo kuvana jajeta i pola grejpa. Ručak: 2 meko kuvana jajeta, nemasni sir, kuvano povrće (šargarepa i grašak ili boranija i tikvice). Večera: 2 kuvana jajeta.

Petak:

Doručak: 2 tvrdo kuvana jajeta i pola pomorandže. Ručak: bilo koja riba, spremljena na proizvoljan način. Večera: 2 kuvana jajeta.

Subota:

Doručak: pola grejpa i 2 kuvana jajeta. Ručak: kuvano meso, pomorandža i paradajz. Večera: voćna salata od različitog voća.

Nedelja:

Doručak: 2 tvrdo kuvana jajeta i pola pomorandže. Ručak: paradajz salata, kuvane tikvice i boranija, piletina i grejp Večera: piletina, salata od paradajza, kuvana šargarepa i zeleni grašak i 1 grejpfrut

Treća nedelja

Ponedeljak:

Sva tri obroka – bilo koje voće, osim grožđa i banane.

Utorak:

Sva tri obroka – kuvano ili sirovo povrće. Svo osim krompira.

Sreda:

Sva tri obroka – bilo koje voće, osim banane i grožđa.

Četvrtak:

Sva tri obroka – riba u bilo kojoj količini, zelena salata ili kupus, povrće (osim krompira).

Petak:

Piletina i bareno povrće (osim krompira) za sva tri obroka.

Subota:

Voćna salata od bilo kog voća, osim banana i grožđa, za sva tri obroka.

Nedelja:

Voćna salata za sva tri obroka. Svo voće je dozvoljeno osim pomenutog.

Četvrta nedelja

Ponedeljak:

Podelite na tri obroka: konzerva tunjevine, pileće grudi, 4 paradajza, 4 krastavca, malo hleba od celog zrna i 1 grejpfrut.

Utorak:

Rasporedite hranu na tri obroka: 4 komada mesa, 4 krastavca, 3 paradajza, 1 tost od žitarica, 1 jabuka i 1 pomorandža.

Sreda:

Rasoredite na tri obroka: kuvano povrće (osim krompira), 200 g sitnog sira, 3 krastavca, 2 paradajza i 1 pomorandža.

Četvrtak:

Rasporedite na tri obroka: tost, pileće grudi, 1 krastavac, 3 paradajza i 1 grejpfrut

Petak:

Hrana za tri obroka: 2 kuvana jajeta, salata od mešanog povrća i 1 grejpfrut.

Subota:

Za sva tri obroka: pileće grudi, 100 g nemasnog sira, 2 paradajza, 2 krastavca, 1 šolja jogurta, 1 pomorandža.

Nedelja:

Rasporedite na tri obroka: konzerva tunjevine, 2 kašike krem sira, 2 paradajza, 2 krastavca, bareno povrće (osim krompira), 1 tost sa žitaricama i 1 grejpfrut.

Bonus video:

55:39

PULS SRBIJE 01.12.2021. 3.DEO

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.