SPECIJALISTI UKAZUJU NA 1 GREŠKU KOJU VEĆINA PRAVI: Naizgled BEZOPASNA aktivnost POGUBNO UTIČE NA KVALITET SNA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

NESANICA

SPECIJALISTI UKAZUJU NA 1 GREŠKU KOJU VEĆINA PRAVI: Naizgled BEZOPASNA aktivnost POGUBNO UTIČE NA KVALITET SNA!

Nesanica, problemi sa spavanjem i noćnim buđenjem negativno utiču na kvalitet vašeg života

Objavljeno:

Specijalisti ukazuju na jednu grešku koju većina ljudi pravi. Ova naizgled bezopasna aktivnost pogubno utiče na kvalitet sna. Fora je u gledanju na sat noću. Često, kada se probudimo, želimo da vidimo koliko sati. Obično tada posegnemo za mobilnim telefonom.

Intenzivna svetlost ekrana u mračnoj prostoriji usred noći remeti naš cirkadijalni ritam. Takođe ometa proizvodnju hormona spavanja, što nam otežava da ponovo zaspimo.

Nesanica, problemi sa spavanjem i noćnim buđenjem negativno utiču na kvalitet vašeg života. Nedostatak sna brzo utiče na vaše lepotu i zdravlje. Često smo sami krivi. Nesvesno, mi uništavamo san naizgled nevinim navikama

Ako se budimo noću, trebalo bi da izbegavamo da gledamo u telefon, da palimo svetlo ili čak da gledamo kroz prozor. Sve ovo može da nas probudi.

Gledajući u telefon, takođe postoji velika verovatnoća da se neće završiti proverom vremena. Instinktivno ćemo pročitati novu poruku ili obaveštenje na društvenoj mreži i nećemo tako brzo spustiti telefon. A čak i ako se uzdržimo od gledanja mejla i fejsbuka, radoznalost nam neće dati da zaspimo u miru.

Bonus video:

04:36

BRZE VESTI 01.12.2021. 14:55

(Espreso/Naj Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.