KUVAR OTKRIO KAKO SE ZAPRAVO PRAVI KAJGANA, OVO JE NEVIĐENO: "Uvek ispadne SAVRŠENO, SITI STE U TREN OKA"
Foto: Profimedia

paŽnja

KUVAR OTKRIO KAKO SE ZAPRAVO PRAVI KAJGANA, OVO JE NEVIĐENO: "Uvek ispadne SAVRŠENO, SITI STE U TREN OKA"

Iako se čini da je ovo jelo lako napraviti, mnoge domaćice prave iste greške

Objavljeno: 10:51h

Kajgana je omiljeni doručak mnogim porodicama u Srbiji. Kalorična je, dugo drži sitost, a pre svega je ukusna i brzo se priprema. Ali, mnoge domaćice prave iste greške prilikom pripreme ovog jela.

Poznati australijski kuvar Den Čerčil otkrio je kako kajgana koju on pravi uvek ispadne savršeno. Ovo su njegove tajne.

1. Podesite temperaturu

Izbegavajte da spremate kajganu na najjačoj temperaturi. Ako je tiganj previše vreo, rizikujete da kajgana spolja bude prepečena, a iznutra rovita, pa će se razlivati po tanjiru.

2. Nemojte previše mešati kajganu

Kad sipate umućena jaja u tiganj, nemojte svako malo špatulicom mešati kajganu. Pravilno je da gurnete špatulicu ka sebi i nagnete tiganj tako da nepečeni deo kajgane "padne" na onaj koji se već lagano ispekao.

3. Koristite poklopac

Većina domaćica priprema kajganu tako što je ostavi u tiganju dok ne bude sasvim pečena. Poznati kuvar savetuje da isključite ringlu pre nego što kajgana bude sasvim gotova i da stavite poklopac na tiganj. Kajgana će se krčkati ispod poklopca u tiganju koji je dovoljno zagrejan, pa neće biti gumasta.

Savet plus:

Da bi kajgana bila svilenkasta, u umućena jaja dodajte kašiku majoneza i po želji posolite. Majonez će joj dati posebnu teksturu.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.