OVAJ SPECIJALITET JOŠ NISTE JELI: Pasulj sa kobasicom na RUSKI NAČIN, razlikuje se OD NAŠEG (VIDEO)(RECEPT)
Foto: PRINTSCREEN/YT/ HOME KITCHEN WITH DANNY

NE KUVA SE, NEGO SE PEČE

OVAJ SPECIJALITET JOŠ NISTE JELI: Pasulj sa kobasicom na RUSKI NAČIN, razlikuje se OD NAŠEG (VIDEO)(RECEPT)

Rusi i za pasulj, kao i za ajvar, imaju malo drugačiji način pripreme. Oni dodaju seckano i proprženo povrće i pasulj peku u rerni. Za fantastičan ukus poslužite sa domaćim hlebom i kupus salatom

Objavljeno: 17:21h

Pasulj je tradicionalno srpsko jelo koje je popularno isto kao sarme. Svaka domaćica ima neki svoj recept kako da ga napravi. Obično se dodaje suvo meso i pravi dobra zaprška. Ali, Rusi i za pasulj, kao i za ajvar, imaju malo drugačiji način pripreme. Oni dodaju seckano i proprženo povrće i pasulj peku u rerni. Za fantastičan ukus poslužite sa domaćim hlebom i kupus salatom.

Sastojci:

400 g pasulja

400 g kobasice

1 crni luk

1 šargarepa

1,5 paprika

1 paradajz

so, mlevena paprika, peršun

Priprema:

Kobasicu isecite na krugove i propržite na vrelom ulju. Zatim je izvadite iz tiganja, pa dodajte seckani luk, šargarepu i papriku. Dinstajte nekih 5 minuta, pa dodajte rendani paradajz. Sipajte prvo povrće u šerpu, bilo bi dobro da je zemljana, pa dodajte skuvani pasulj, a može i onaj iz konzerve i na kraju kobasice. Dobro promešajte. Dodajte začine i još jednom promešajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 30 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.