jesenja poslastica
DA LI STE PROBALI HLEB OD BUNDEVE? Razveselite svoje najmilije u ove kišne i tmurne dane
Priprema je vrlo jednostavna, a hleb će oduševiti sve koji probaju
Bundeva je glavna namirnica jesenjih jela, a topli, domaći hleb savršeno odgovara uz svako jelo. Zato, isprobajte ukusan recept za hleb od bundeva i razveselite svoje najmilije u ove kišne i tmurne dane.
Sastojci: 280 g glatkog brašna
70 g pečenih semenki bundeve
200 g sveže bundeve
1 kašičica ekstrakta vanile
3 jajeta
180 ml biljnog ulja
300 g šećera u prahu
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
2 kašičica cimeta
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni Celzijusa. Brašno, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so pomešajte u jednoj posudi, tako da ih prvo prosejete kroz sito, te u posebnoj zdeli pomešajte šećer, biljno ulje, jaja i vanilu.
Kombinujte obe smese i umešajte naseckanu bundevu i semenke. Nakon što se svi sastojci sjedine izlijte u neprijanjajuću posudu za hleb.
Pecite 1 sat i 15 minuta, a na kraju proverite nožem ili čačkalicom da se smesa ne lepi za ivice. Ohladite 15 minuta i okrenite na rešetku za hlađenje.
Uživajte!
(Espreso / Večernji)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!