KRENULA JE NAJEZDA PAUKOVA: Ovih 6 BILJAKA odbijaju ih u sekundi i OMILJENE su kod nas (FOTO)
Ilustracija, Foto: wikipedia / Luis Fernández García

PREPORUKA

KRENULA JE NAJEZDA PAUKOVA: Ovih 6 BILJAKA odbijaju ih u sekundi i OMILJENE su kod nas (FOTO)

Stavite nekoliko listova mente u vodu u bocu s raspršivačem te pustite da odstoji neko vreme, a zatim poprskajte ulazne tačke vašeg doma

Objavljeno: 14:24h

Iako su se mnogi veselili septembru i uživaju u promeni godišnjih doba, mnogi se zgražavaju kada se sete da je ovo doba koje tera paukove u naše domove. Kako biste sprečili njihov ulazak u vaš dom, postoji nekoliko biljaka koje ih drže podalje i odbijaju, piše Metro.

Menta

Menta, Limun
foto: Profimedia

Pauci ne vole mentu, no ne trebate je imati po čitavoj kući kako bi imala učinak. Stavite nekoliko listova mente u vodu u bocu s raspršivačem te pustite da odstoji neko vreme, a zatim poprskajte ulazne tačke vašeg doma.

Bosiljak

Bosiljak
foto: Profimedia

Ne samo da je bosiljak koristan pri kuvanju, već je i koristan za sprečavanje insekata, uključujući pauke, mrave, letnje mušice i komarce. Jednostavno ga stavite na kuhinjski prozor, jer treba dobivati ​​direktnu sunčevu svetlost četiri do pet sati dnevno, a njegov miris odbiće sve neželjene kukce.

Ruzmarin

Ruzmarin
foto: Profimedia

Još jedna kuhinjska namirnica, ova biljka voli se uzgajati u kući, a takođe ima pozitivan učinak u rešavanju pauka. To je zato što je manje otporan na hladnoću, pa je idealno držati ga na toplom u svom domu.

Lavanda

Lavanda
foto: Profimedia

Opuštajući miris lavande mogao bi biti ugodan za ljude, ali za pauke je nepodnošljiv i odbojan. Možete uzeti nekoliko cvetova i obesiti ih u kući i oko nje kako biste ih odbili od ulaska.

Eukaliptus

Eukaliptus
foto: Profimedia

Eukaliptus je još jedna biljka koja dobro funkcioniše kad se njegove grančice objese po kući, a mnogi ga stave u kupatilo gde se miris može mešati s parom. Ovo je takođe biljka koju možete pomešati s lešnjakom i vodom kako biste napravili vlastiti sprej za insekte.

Neven

neven
foto: Printscreen Youtube

Postoji razlog zašto se generacijama postavlja neven uz povrće. Ova biljka odbija brojne štetočine, uključujući pauke i puževe, pa je koristan i u kući i van nje.

(Espreso/ Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.