OVO SE*SUALNO POMAGALO ŽENE NAJVIŠE KORISTE: Nije ih sramota da priznaju, UŽIVAJU U NJEMU
Ilustracija, Foto: Profimedia

PRIZNALE

OVO SE*SUALNO POMAGALO ŽENE NAJVIŠE KORISTE: Nije ih sramota da priznaju, UŽIVAJU U NJEMU

Partneri koji koriste vibrator tokom zajedničkog seksa iskazuju veće seksualno uzbuđenje i užitak te fizičku intimnost

Objavljeno:

Na jednoj popularnoj Fejsbuk grupi ovih dana se među nizom recenzija za parfeme, deterdžente i kuhinjska pomagala našla i ona za vibratore. Upravo je ona privukla veliku pažnju korisnica te jasno dala naslutiti kako korištenje seksualnih pomagala više nije tabu tema.

Naime, provedena istraživanja su pokazala da više od polovine žena koristi vibrator u različitim seksualnim situacijama i na različite načine. Zanimljiv je i podatak da su korisnice vibratora puno češće udate žene nego one koje nisu u vezi. Korištenje vibratora nije bauk, dapače ono može imati pozitivan uticaj na tvoj seksualni život. Navodi se kako žene koje imaju pozitivan stav prema korištenju vibratora bolje seksualno funkcionišu, lakše se uzbude i više uživaju u seksualnom osećaju. Takođe, one imaju manje teškoća s postizanjem orgazma, seksualno su zadovoljnije te manje osećaju bol prilikom seksa. Partneri koji koriste vibrator tokom zajedničkog seksa iskazuju veće seksualno uzbuđenje i užitak te fizičku intimnost.

Nažalost, ova tema je još uvek marginalizovana na ovom prostoru te je pravo osveženje saznanje da se među ženskom populacijom pitanje "Imaš li vibrator?" ne percipira kao povreda bontona. Prestižni ženski časopis Women's Health u svom online izdanju ima rubriku posvećenu upravo seksualnim pomagalima te se otvoreno zalaže za promociju ženskog prava na zadovoljstvo!

Svesni smo kako je naša situacija daleko od toga, no i ovaj članak je samo jedan u nizu pokretača ideje prema kojoj ne samo upotreba vibratora već i druge seksualne slobode i prava te njihovo javno proklamiranje nisu nešto što zaslužuje moralnu osudu. Štaviše, reč je o postupku koji može imati višestruku korist.

(Espreso/ Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.