NIKAKO NE BACAJTE OSTATKE HRANE: Gorko ćete se pokajati posle OVOGA
Ilustracija, Foto: Printscreen CNN

PROMENITE NAVIKE

NIKAKO NE BACAJTE OSTATKE HRANE: Gorko ćete se pokajati posle OVOGA

Od avokada koji počinje smeđiti napravite kremasti čokoladni puding. Avokado služi kao zaslađivač i stvara glatku konzistenciju. Od starog hleba napravite krutone za salate

Objavljeno:

Da je otpadna hrana neka država, bila bi treći najveći proizvođač ugljen dioksida na svetu, nakon Sjedinjenih Američkih Država i Kine. Međutim, sprečavanje bacanja hrane je jednostavno, a s ovim lakim trikovima možete početi štedeti i hranu i novac.

1. Zamrznite voće za sveže smoothieje

Takozvano 'ružno' voće jednako je hranjivo i ukusno kao i sveže voće. Ako mislite da nećete imati razloga jesti voće koje estetski ne izgleda lepo ili je prezrelo, zamrznite ga za i iskoristite za smoothie.

2. Od starog hleba napravite pohani hleb, krušne mrvice ili krutone

Od starog hleba se zaista mogu napraviti čuda. Bilo da od njega napravite pohani hleb, sameljete ga u krušne mrvice ili napravite krutone za dodatak salatama, stari hleb zaista nije razlog da ga bacite u smeće.

3. Za izradu supa koristite ostatke povrća

Kraj je nedelje i imate gomilu povrća koje je počelo propadati? Ali, pre nego što ih odlučite baciti, napravite supu od mešanog povrća.

4. Zamrznite bilje za kasniju upotrebu

Ispada da vam je bila potrebna samo kašika korijandera umesto čitavog snopa koji je sada već počeo venuti. Sledeći put zamrznite bilje u kalupu za kockice leda s malo maslinovog ulja. Ove kocke idealne su za jednokratnu upotrebu jer ih kasnije možete ubaciti na tavu za pripremu nekog obroka.

5. Od prezrelog avokada napravite čokoladni puding

Od avokada koji počinje smeđiti (ali nije još posve smeđ) napravite kremasti čokoladni puding. Avokado služi kao zaslađivač i stvara glatku, svilenkastu konzistenciju. On je takođe i zdrava zamena za maslac.

6. Prezrele banane iskoristite za banana hleb

Ovo je klasično rešenje za iskorištavanje prezrelih banana. Uz to, što je banana više smeđa, to je slađa i lakša za probavu, piše Insider.

(Espreso/ 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.