ŽENE KONAČNO PRIZNALE ZAŠTO SPAVAJU SA JAČIM POLOM: Muškarci, razlog će vas ZABEZEKNUTI!
Foto: Profimedia

IspovEST

ŽENE KONAČNO PRIZNALE ZAŠTO SPAVAJU SA JAČIM POLOM: Muškarci, razlog će vas ZABEZEKNUTI!

Obično sam završavala u krevetu s nekime jer mu nisam želela povrediti osećaje ili nekako nisam znala kako reći "ne". Reći nekome "Priznajem, više mi se ne sviđaš" čini mi se previše brutalnim

Objavljeno:

Tri žene srednjih godina iz Velike Britanije prisetile su se svojih iskustava kada su s muškarcima spavale, ne zato što su one to želele, već iz nekih drugih razloga. Uglavnom iz osećaja sažaljenja.

Candida Crewe, književnica

- Pre nekoliko godina poznanik me je zamolio da se nađemo u baru. Nije mi se sviđao i postojali su svi znakovi koji su sugerisali da između nas neće biti ništa, ali sama sebe sam uveravala da moram biti otvorenog uma. Možda se pitate zašto sam se zamarala time, ali bila sam u kasnim 40-im godinama i bila sam rastavljena pet godina.

- Iskusila sam niz neuspešnih pokušaja s mlađim muškarcima od mene pa sam ovaj put odlučila kako je vreme da izađem s nekim mojih godina.

Stvar je u tome da za ženu to što je pristala s nekim izaći nije nužno pokazatelj međusobne privlačnosti. Često smo spremne muškarcu dati šansu ako ima trunku šarma. Uostalom, početni nedostatak iskre ne znači uvek da se kasnije nešto pozitivno neće promeniti u srcu.

Ipak, nema sumnje da je kontroverzno priznati kada takav izlazak vodi u spavaću sobu, kada još uvek međusobne privlačnosti nije bilo. Hele mi to priznati ili ne, mnoge žene znaju onaj osećaj kada dopuste da situacija ode dalje nego što su želele, jer nisu bile posve sigurne.

Često to učine, svesno ili ne, zbog svoje neodlučnosti, pristojnosti, usamljenosti, zbog osećaja izmorenosti da se izvuče iz svega, a poneka i iz straha da ne izazovu ljutnju. Ponekad to naprave iz čiste znatiželje. Takvi susreti se retko spominju u književnosti, u dramama pa čak i tokom razgovora s prijateljima.

Lorraine Hardy, socijalna radnica

Priznajem, spavala sam s muškarcima iz sažaljenja dok sam bila mlađa ili zbog čudnog osećaja dužnosti. Sad sam u braku i imam dvoje dece.

Većinu svojih 20-ih godina provela sam u seksualnim odnosima koje zapravo nisam želela. Ja sam inteligentna, fakultetski obrazovana žena, a ipak sam se našla u situacijama u kojima nisam mogla reći "ne". U takvim situacijama seks je bio više dužnost nego posledica mojeg jakog libida.

Kupila sam prvu kuću kada sam imala 23 godine i morala sam angažovati finansijskog savetnika kako bi mi pomogao oko pripreme papira. Mogla sam reći da me privlači, iako me definitivno nije privukao. Nakon što smo završili s dokumentacijom, pozvao me na večeru. Iako mi se nije sviđao, pomislila sam kako ga ne bi trebala odbiti. Osim toga, nisam želela izgubiti moju kuću.

Osećala sam se tako loše, bilo mi ga je žao. Činilo mi se da se ne oseća dobro sam sa sobom. Počeo je govoriti: "Razumem zašto ti se ne sviđam... Zašto nikome nisam privlačan?". Čak je i zaplakao. Možete pogoditi što je dalje bilo. Završila sam s njim u krevetu, ne zato što sam to želela, već iz sažaljenja.

Sećam se kako sam bila u dugoj vezi kada sam imala 20-ak godina i kada mi se partner jednostavno prestao sviđati. Samopouzdanje mu se srozalo pa mi se činilo da, ako odbijem voditi ljubav s njim, da će skroz potonuti. Zato sam pristajala na seks, samo kako bi se on osećao bolje. Ponekad sam intimna i sa suprugom kad nemam želju za seksom, jer ne želim povrediti njegove osećaje.

Jessica Bailey, preduzetnica

Vodim svoj posao i profesionalno sam uspešna, ali u odnosima s muškarcima taj uspeh nekako izostaje. Bila sam u dve duge veze u svojim 20-im i 30-im godinama i sada sam srećna što sam sama. Broj seksualnih odnosa koji su se dogodili kada sam ja to zaista želela mogu nabrojati na prste jedne ruke.

Obično sam završavala u krevetu s nekime jer mu nisam želela povrediti osećaje ili nekako nisam znala kako reći "ne". Reći nekome "Priznajem, više mi se ne sviđaš" čini mi se previše brutalnim. Kada je muškarac iskren, otvoren i ranjiv dok je s tobom, teško je samo prekinuti razgovor i odbiti intimnost. Ono što se ženama sviđa ili ne kod muškaraca je toliko različito. Ono što je jednoj jako privlačno, drugoj je odbojno.

Moja prijateljica Chloe je jedne noći upoznala bivšeg boksača koji nije imao prednji zub. U jednom trenutku je pomislila koliko je to odvratno, a već u sledećem joj je bio pravi muškarac i skroz cool. Završila je s njim u krevetu. Ujutro se pitala što joj je bilo, gledala ga je pokraj sebe i nije joj nimalo bio privlačan. Nije to ponovila.

Sećam se jednog svog izlaska s nekim tipom. Celu je veče pričao o svojoj majci. Nije bilo jače ili inteligentnije "dame" na zemlji. Hvalospevi o majci retko mogu biti afrodizijak.

Dok je govorio o njoj ili ženama općenito, stalno je upotrebljavao riječ "dame", a što je više to ponavljao, ja sam bila sve manje zainteresirana. Sjedila sam i slušala njegove monologe. Odlučila sam da neću s njim spavati. Barem sam tako mislila.

Napokon smo napustili kafić, bilo je hladno pa nam je izlazila para iz ustiju dok smo govorili. Bili smo samo nas dvoje na cesti, u mraku, s mrvicu ulične rasvete. Nasmejao se i iznenada sam osetila da mi ga je žao, a i meni je trebalo nešto da me zagreje. Seli smo u auto i odvezli se do moje kuće.

Seks nije bio nešto, ali iskustvo nikako nije bilo skroz loše. Osećala sam se dobro u toj hladnoj noći dok sam bila omotana oko njega i slušala mu otkucaje srca.

(Espreso, 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.