KADA OVO PROČITATE, VIŠE NIKADA NEĆETE BACATI KOŠPICE IZ VOĆA: Zdravlje nam ŽUDI za njima
Foto: Profimedia

PROMENITE NAVIKU

KADA OVO PROČITATE, VIŠE NIKADA NEĆETE BACATI KOŠPICE IZ VOĆA: Zdravlje nam ŽUDI za njima

Osim što samo voće ima brojne pozitivne posledice, semenke u njima takođe su dobre za naše zdravlje

Objavljeno: 10:26h

Voće je jedna od najboljih namirnica za konzumiranje. Osim što je ukusno i slatko, puno je i širokog spektra hranjivih tvari koje su neophodne za naše zdravlje. Budući da plod deluje kao zaštitni sloj za seme, konzumiranje semena ima neke koristi za organizam. Portal Bright Side otkrio je kakve sve pozitivne posledice semenke iz voća mogu imati na naše zdravlje.

Lubenica za kožu

Lubenica
foto: Profimedia

Mekana, slatka i osvežavajuća lubenica super je voće koje nas podseća na leto i sve srećne vibracije koje s njim dolaze. Iako ih većina ljudi baca, semenke lubenice pune su vitamina C i antioksidansa koji se uglavnom koriste za lečenje akni i poboljšanje kože.

Papaja za probavni sistem

Papaja
foto: Profimedia

Osim što je izvrsnog okusa, papaja je hranjivo voće, a njezine dobrobiti nesumnjivo su poznate. Kao i ostalo voće, semenke izbacujemo pre nego što ih pojedemo ili slučajno zagrizemo. Međutim, semenke papaje su bogate enzimom poznatim kao papain, koji pomaže u jačanju probavnih sposobnosti. Zdravo voće sadrži čak i hormon sreće, a bogovi su je jeli da bi večno ostali mladi.

Šipak za gubitak kilograma

Šipak
foto: Profimedia

Otvaranje šipka može se činiti puno posla, ali sočni nektar koji dobivamo iz voća uvek nas zadovoljava. Ovo hladno voće sadrži mnoge bitne hranjive tvari za telo. Semenke, s druge strane, mogu vam pomoći da smršavite, smatraju stručnjaci za mršavljenje.

Avokado za kardiovaskularni sustav

Avokado
foto: AP

Nije potrebno spominjati da je avokado jedno od najzdravijih plodova. Međutim, neka su istraživanja dokazala da su semenke avokada nedovoljno iskorišten izvor vitamina i iznimno su korisne za zdravlje srca i krvnih žila.

Narandža za energiju

Pomorandža, Narandža, Pomorandžina kora, Ljuštenje, Kora, Voće, Kuhunja
foto: Profimedia

Kad pomislite na svežu, slatku dozu zdravlja, narandže su prve stvari koje vam padnu na pamet. Međutim, semenke nikada nisu deo obroka bogatog narandžom u kojem volimo uživati. Ali, ono što nismo znali je da to seme može ubrzati nivo energije u našim telima.

(Espreso, Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.