SVAKI DAN JE JEDEMO, A NIKAKO NE BI TREBALO: 2 sastojka koja ne bi trebalo mešati!
Tebali bi je izbegavati, Foto: Profimedia

PROMENITE NAVIKE

SVAKI DAN JE JEDEMO, A NIKAKO NE BI TREBALO: 2 sastojka koja ne bi trebalo mešati!

Salatu od paradajza i krastavaca svi volimo zar ne?

Objavljeno: 16:58h

Kada dođu letnje vrućine koje mi imamo u zadnje vreme, onda stručnjaci preporučuju par bitnih stvari koje nama mogu da pomognu da lakše prebrodimo dane i da je veoma bitna stvar u životu ishrana koja treba da se sastoji od voća i povrća, pa se isto savetuje da ne bi trebali jesti masnu i tešku hranu.

Sigurno je da je kod mnogih u svetu omiljena salata u leto ona koja se sastoji od paradajza i krastavca, ali ipak ljudima nije baš poznato da ta kombinacija nije nikako dobra za nas jer ona zapravo uništava najbitniji vitamin kojeg unosimo, pa sve to nije baš dobro.

Neke namirnice jednostavno ne bi trebali da kombinujemo jer one mogu da nam otežaju varenje ili se nutrijenti iz jedne namirnice ponišavaju, a upravo takav slučaj je sa ovom omiljenom salatom od paradajza i krastavaca.

Zapravo su nutricionisti došli do ovog otkrića koje je zaista iznenađujuće, pa oni smatraju da su paradajz i krastavac zapravo pojedinačno veoma zdravi i da oni u sebi imaju sastojke koji su korisni za nas, ali to je samo u slučaju da se jedu odvojeno.

Što se tiče krastavca, onda se može reći da je on odlična namirnica, pogotovo je broj jedan u dijetalnoj ishrani, dok je i paradajz jedna namirnica koja u sebi ima dosta vitamina C. Ipak, nutricionisti smatraju da ako ih jedete zajedno da se ona uništava vitamin C i da je zbog toga bolje da ih jedete odvojeno. Ako ste i vi ljubitelj ove poznate salate, onda biste trebali da počnete praktikovati to da ih jedete odvojeno.

(Espreso, Lifestyledom)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.