Ceđeni sok nije ZDRAV za telo kao što se misli: Ruski NUTRICIONISTA ima veoma KORISTAN SAVET i tiče se ZDRAVLJA
Jasno je da ovo ne može, a da ne utiče na stanje pankreasa, Foto: Profimedia

otkriće

Ceđeni sok nije ZDRAV za telo kao što se misli: Ruski NUTRICIONISTA ima veoma KORISTAN SAVET i tiče se ZDRAVLJA

Tako u organizam unosite više ugljenih hidrata nego što je potrebno

Objavljeno:

Ruski nutricionista Ana Belousova je u intervjuu ruskoj televiziji „Zvezda“ rekla da sveže ceđeni sok može biti štetan po zdravlje, ako se konzumira u velikim količinama ili na prazan stomak.

Ne bi trebalo piti celu čašu sveže ceđenog soka, jer onda želite da ga još pijete, pa tako možete popiti ceo litar soka. Tako u organizam unosite više ugljenih hidrata nego što je potrebno. Jasno je da ovo ne može, a da ne utiče na stanje pankreasa, koji sve to mora da preradi“, objasnila je doktorka.

Ceđeni sok
foto: Profimedia

Važan je i podatak da su sveže ceđeni sokovi popularniji u južnim delovima planete. Prema njenim rečima, Turci, na primer, piju sokove tokom dana i „normalno žive“, bez ikakvih rizika za oboljenje pankreasa ili da će dobiti dijabetes.

Rusi nisu navikli na ovaj napitak, pa je moguće da će naštetiti zdravlju, smatra Belousova.

Kako organizam ne bi pretrpeo takav udarac, sveže ceđeni sokovi se mogu koristiti, ali se ne smeju piti velike količine. Čaša dnevno je sasvim dovoljna. Ako želite dve čaše, njih možete popiti posle jela, nikako ne smete na prazan stomak. Posle jela, pankreas, jetra i stomak su uključeni u aktivno varenje hrane i tada se ništa loše neće dogoditi“, rekla je doktorka.

Ranije je nutricionista Aleksej Kovaljkov izjavio, da sveže ceđeni sok organizmu donosi više štete nego koristi. Česta upotreba ovog pića, zbog visokog sadržaja šećera u njemu, troši pankreas i dovodi do dijabetesa.

Bonus video:

02:29

Espreso anketa

(Espreso/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.