KAKO DA OPROSTITE NEKOME: Ako imate problema s opraštanjem - najkraći mogući TUTORIJAL
Zagroljaj opraštanja, Foto: Printscreen / Facebook

pomoćiće vam

KAKO DA OPROSTITE NEKOME: Ako imate problema s opraštanjem - najkraći mogući TUTORIJAL

Za početak, važno je znati da je cilj svakog neprijatnog iskustva učenje lekcije.

Objavljeno:

Izaći na kraj sa nedaćama nije nimalo lak zadatak, posebno kada vas neko kome ste verovali izda. Potrebno je vreme da se okrene novi list i prihvati činjenica da je ljubavi došao kraj. Upravo zbog toga, danas ćemo govoriti o opraštanju, koje se često tumači kao zaboravljanje, što ono svakako nije. Ako imate nedoumice u vezi sa ovom temom, pažljivo čitajte redove koji slede.

Za početak, važno je znati da je cilj svakog neprijatnog iskustva učenje lekcije. Kada naiđe period tuge, treba ga prigrliti i dopustiti da se osećanja prožive, zatim otpustiti sa znanjem da ste prebrodili prepreku. Pritom, uvek imajte na umu da se svima dešava da pokleknu u nekom trenutku, ali je pitanje kako se tada reaguje. Česte su loše procene i nesvesne greške, ali to ne treba da vas obeshrabri.

Osobe koje ne umeju da oproste u sebi nose bes, bespomoćnost i ljutnju. To dovodi do problema sa snom, manjka koncentracije tokom obavljanja svakodnevnih aktivnosti i nepoverenja u sebe. Sa druge strane, negativna osećanja odražavaju se na nedostatak zadovoljstva, koje je prethodno bilo prisutno. Stoga, treba ovladati ovom veštinom, uz par saveta…

Ključ je u istinskoj želji da oprostite drugoj strani bez zadrške. Ovo bi značilo i da preuzmete odgovornost za svoje stanje, a negativne misli štete samo vama. Pokušajte da se okrenete budućnosti, saosećate, postavite se u poziciju drugog i imate na umu da ćete se možda i vi naći u istoj situaciji, ali na drugoj strani.

(Espreso.co.rs/CityMagazine.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.