ŠOKANTNA VEST: Amsterdam zabranio KANABIS za TURISTE!
Amsterdam zabranjuje Marihuanu, Foto: AP

neverovatno

ŠOKANTNA VEST: Amsterdam zabranio KANABIS za TURISTE!

Lokalci će i dalje moći da uživaju u marihuani, ali turisti ne.

Objavljeno:

Mnogima je prva asocijacija na Amsterdam kvart "crvenih fenjera" i lud provoda koji uključuje i - travu. Tačnije, mnogi su u ovaj grad i putovali vikendom zbog noćnog provoda koji je podrazumevao sve što je dozvoljeno. Jer, Holandija je prva zemlja koja je dozvolila upotrebu kanabisa. E, pa, nije više tako!

Femke Halsema, gradonačelnik Amsterdama, odlučila je da kada se grad ponovo otvori zabrani strancima da kupuju kanabis. Turisti su mogli da uz kafu u većini kafića kupe kanabis. Međutim, od sada to više neće biti moguće u nekoliko gradova, a za turiste su najvažniji Amsterdam i Mastriht.

Zanimljivo je da će lokalno stanovništvo i dalje moći da kupuje kanabis.

Marihuana se prodavala u 166 kafića.

Halsema je ovu odluku objasnila delom namere da se reši "neravnoteža" između turista i lokalaca. Naime, 57% turista, starih od 18 do 35 godina, dolazili su u Amsterdam isključivo zbog kanabisa.

U Amsterdamu je od 166 kafića (30% u Holandiji koji nude kanabis), koji nude ovu uslugu zatvoreno 68 i to prema zahtevu lokalaca.

Čak 60% turista dolazilo je zbog kanabisa!

- Cilj nam je da smanjimo broj turista koji imaju samo jednu nameru: da dođu u kvart Crvenih fenjea, piju, drogiraju se i izazivaju probleme. Poslednjih godina centar Amsterdama je postao stecište "monokulture" i stanovnici su očajni - rekao je Gert Udo, direktor marketinške agencije.

NJegova marketinška agencija je zadužena da do 2025. godine osmisli novi imidž Amsterdama koji će privući turiste koji cene "vrednosti".

- Želimo turiste koje zanimaju kultura, muzeji, festivali, pozorište, jer mnogi ljudi žele da dođu zbog istorije Amsterdama, ali izbegavaju jer se ne osećaju sigurnim - zaključuje Udo.

(Espreso.co.rs/Magazin.Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.