OVO NISTE ZNALI: Evo šta se dešava ako vrata veš mašine držite zatvorenim dok je ne koristite!
Nakupljaju se bakterije, Foto: Facebook printscreen

pranje veša

OVO NISTE ZNALI: Evo šta se dešava ako vrata veš mašine držite zatvorenim dok je ne koristite!

Njegov savet usledio je nakon što je primetio objavu šokirane majke

Objavljeno:

Vodoinstalater i stručnjak za popravljanje veš mašina upozorio je da nikada ne biste trebali zatvarati vrata od perilice dok se ona ne koristi, jer se tako skupljaju bakterije i prljavština. Stručnjak iz Australije upozorio je da zatvaranje vrata stvara visoku temperaturu koja je idealna za razmnožavanje bakterija.

"Prvo što kažem svojim mušterijama je da ostavljaju vrata veš mašine otvorena dok je ne koriste. Ostavljanje vrata zatvorenim satima ili danima može prouzrokovati razne probleme", napisao je na svom Fejsbuk profilu. "Najveći problem je skupljanje prljavštine i bakterija. Dosta ljudi mora menjati gumu zaduženu za zatvaranje vrata zbog nakupljene prljavštine, što se može izbeći ako vrata ostavite otvorenim", nastavio je.

Njegov savet usledio je nakon što je primetio objavu šokirane majke koja se pitala zašto joj iz veš mašine dolazi neugodan miris te kako očistiti nakupljenu prljavštinu koju je pronašla ispod gume za zatvaranje. Dobila je savet da nanese smesu sode bikarbone i dezinfekcijskog sredstva te ostavi da deluje sat vremena. Zatim je potrebno dobro očetkati sve delove i dobro ih obrisati.

Ipak kako biste izbegli nepotrebno četkanje i pranje bakterija i prljavštine koja vam se skuplja u veš mašini, najlakše je samo ostaviti vrata otvorena i rešićete se muka i problema, prenosi Dejli Mejl.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.