Brzinski ručak spreman za 15 minuta: Nema trika da vam ne uspe, a toliko je dobro da nestaje sa tanjira za tren oka
Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia

ukus koji osvaja

Brzinski ručak spreman za 15 minuta: Nema trika da vam ne uspe, a toliko je dobro da nestaje sa tanjira za tren oka

Zapečena palenta se od običnog jela pretvara u gurmanski doživljaj kada joj se doda pravi sir i pršut.

Objavljeno:

Palenta na ovaj način u svetskim restoranima košta papreno, dok je kod kuće možete pripremiti po pristupačnoj ceni i duplo ukusnije. Sve što vam je potrebno, je pravi recept.

Sastojci:

  • 200 g palente
  • 800 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 20 g maslaca
  • prstohvat muskatnog orašćića
  • 200-250 g paradajz sosa
  • 40-50 g parmezana
  • 125 g mocarele
  • pečenice po želji

Priprema:

U odgovarajuću posudu sipajte vodu, dodajte so, maslac i prstohvat muskatnog oraščića. Zagrevajte do ključanja. Polako sipajte palentu i kuvajte na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje oko 2 minuta.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.