Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia
ukus koji osvaja
Brzinski ručak spreman za 15 minuta: Nema trika da vam ne uspe, a toliko je dobro da nestaje sa tanjira za tren oka
Zapečena palenta se od običnog jela pretvara u gurmanski doživljaj kada joj se doda pravi sir i pršut.
Objavljeno:
Palenta na ovaj način u svetskim restoranima košta papreno, dok je kod kuće možete pripremiti po pristupačnoj ceni i duplo ukusnije. Sve što vam je potrebno, je pravi recept.
Sastojci:
- 200 g palente
- 800 ml vode
- 1 kašičica soli
- 20 g maslaca
- prstohvat muskatnog orašćića
- 200-250 g paradajz sosa
- 40-50 g parmezana
- 125 g mocarele
- pečenice po želji
Priprema:
U odgovarajuću posudu sipajte vodu, dodajte so, maslac i prstohvat muskatnog oraščića. Zagrevajte do ključanja. Polako sipajte palentu i kuvajte na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje oko 2 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




