prijatno
Pravo čudo na tanjiru: Preliveni krompir sa mlevenim mesom prste da poližete, bakin recept za ukusan ručak
Priprema je brza, a ukus je čista fantazija.
Danas vas čeka nešto zaista posebno! Napravićemo savršen, sočan i preukusan ručak koji će nestati sa stola u tren oka!
Mnogi ga prave, ali ne znaju ovu bakinu tajnu sa dimljenom kobasicom i posebnim prelivom od jogurta i jajeta.
Pogledajte kako da od običnog krompira i malo mesa napravite jelo koje se topi u ustima. Priprema je brza, a ukus je čista fantazija! Pogledajte ceo video i uverite se sami!
Potrebno je:
- 200 do 250 g mlevenog mesa
- 50 g dimljene kobasice
- jedna manja glavica crnog luka
- jedan manji paradajz oko 500 g krompira
- 200 ml jogurta
- jedno jaje ulje
- mleveni biber
- malo slatke paprike po želji
- 3-4 čena belog luka
Priprema
Najpre se sitno isecka crni luk i proprži na ulju. Dodaje se mleveno meso i dinsta dok ne promeni boju. Zatim se dodaje na sitne kockice isečena dimljena kobasica i sitno iseckan paradajz. Sve se začini mlevenim biberom i slatkom paprikom.
Beli luk se sitno isecka i umeša u smesu. Krompir se oljušti, iseče na kockice i sipa u nauljenu tepsiju, pa se preko njega nanosi prženo mleveno meso sa kobasicom i lukom.
Za preliv se izmešaju jogurt i jedno jaje i time se jelo prelije. Peče se u rerni dok krompir ne omekša i dok preliv ne dobije lepu, zlatnu koricu.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




