Pravo čudo na tanjiru: Preliveni krompir sa mlevenim mesom prste da poližete, bakin recept za ukusan ručak
Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Pravo čudo na tanjiru: Preliveni krompir sa mlevenim mesom prste da poližete, bakin recept za ukusan ručak

Priprema je brza, a ukus je čista fantazija.

Objavljeno:

Danas vas čeka nešto zaista posebno! Napravićemo savršen, sočan i preukusan ručak koji će nestati sa stola u tren oka!

Mnogi ga prave, ali ne znaju ovu bakinu tajnu sa dimljenom kobasicom i posebnim prelivom od jogurta i jajeta.

Pogledajte kako da od običnog krompira i malo mesa napravite jelo koje se topi u ustima. Priprema je brza, a ukus je čista fantazija! Pogledajte ceo video i uverite se sami!

Krompir
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 200 do 250 g mlevenog mesa
  • 50 g dimljene kobasice
  • jedna manja glavica crnog luka
  • jedan manji paradajz oko 500 g krompira
  • 200 ml jogurta
  • jedno jaje ulje
  • mleveni biber
  • malo slatke paprike po želji
  • 3-4 čena belog luka

Priprema

Najpre se sitno isecka crni luk i proprži na ulju. Dodaje se mleveno meso i dinsta dok ne promeni boju. Zatim se dodaje na sitne kockice isečena dimljena kobasica i sitno iseckan paradajz. Sve se začini mlevenim biberom i slatkom paprikom.

Krompir
foto: Bakina kuhinja

Beli luk se sitno isecka i umeša u smesu. Krompir se oljušti, iseče na kockice i sipa u nauljenu tepsiju, pa se preko njega nanosi prženo mleveno meso sa kobasicom i lukom.

Za preliv se izmešaju jogurt i jedno jaje i time se jelo prelije. Peče se u rerni dok krompir ne omekša i dok preliv ne dobije lepu, zlatnu koricu.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.